keskiviikko 1. elokuuta 2012

Veteraanilauluilta

Komeita lauluja, itsenkin tekisi mieli päästä näitä laulamaan. Näin kommenttoi eräs nuoremman polven kuulija veteraanilauluja, joita kuulemaan oli saapunut mukavasti väkeä Kankaanpään Sotaveteraanikuoron järjestämään tilaisuuteen.

Sotaveteraanikuoro kaipaisikin kovasti nuorempia laulajia, mukana on enää vain kaksi miesveteraania, naisveteraaneja ei ole juuri enempää, eikä se ole mikään ihme, veteraanien keski-ikä lähentelee jo 90-vuotta ja nuorimmatkin ovat 86-vuotiaita. Yleisön joukossa tosin oli sitten jo enemmän myös veteraanisukupolven edustajia.

On kuitenkin hienoa, että edelleen ylläpidetään kuoroharrastusta ja tarjotaan muillekin mahdollisuuksia tulle kuulemaan. Mukana elänyt yleisö sai myös yhtyä moniin yhteisesti laulettuihin sota-ajan nostalgisiin ja koskettaviin, joskin myös isänmaallisuustuntoa nostattaviinyhteislauluihin.

Ja kuinkas muuten, musisoimassa oli myös Korsu-Töpinä tunnetulla taidollansa kuuden hengen kokoonpanollaan. Lämpimät kiitokset niin veteraanikuorolle, sen johtajalle Riitta Peuralalle kuin Korsutöpinälle ja sen vetäjälle Heino Niemiselle kaikkien kiitollisten kuulijoiden puolesta!