tiistai 11. syyskuuta 2012

Illallisten isäntänä

Sain toimia eduskunnan puolesta järjestyksessään 202 maanpuolustuskurssin illallisisäntänä puhemiehen edustustilassa, ohessa isännän puheenvuoro:


Toivotan tervetulleeksi teidät maanpuolustuskurssin osanottajat eduskunnan tarjoamilla illallisille ja kohotamme teidän kurssinne kunniaksi maljan. TERVETULOA!

 

Arvoisat  202  maanpuolustuskurssin osanottajat

 

Meillä täällä eduskunnassa ollaan kesätauolta palattuamme koolla toista viikkoa. Kesälläkin saimme tehdä historiaa kokoontumalla 50 vuoden jälkeen ensi kertaa myös kesällä Espanjan pankkien tukilainojen myöntämiseksi. Myös syysistuntokausi tulee olemaan poikkeuksellisen työntäyteinen, vaikka meillä onkin pari viikkoa enemmän aikaa budjetin lukkoon lyömiseen kuin edellissyksynä, jolloin hallituksen muodostamisen pitkittymisen vuoksi myös budjettiesitys tuli normaalia myöhemmin. Edelleen jo nyt on tiedossa molempien oppositiopuolueiden välikysymykset, olemme päättäneet ottaa yhden keskustelualoitteen lasten suojelusta käsiteltäväksi ja tietysti mahdollisesti tulossa olevat EU-lainatuet: Kreikan 3. paketti ja Espanjan valtion lainat työllistävät. Budjetissa on omat vaikeutensa niukkuuden jakamisessa eikä tehtäväämme suinkaan helpota marraskuun 28. päivän kunnallisvaalit, olemmehan me kansanedustajat valtaosalta myös ehdokkaina ja tietysti näin kuntauudistus nostattaa tunteita.

 

Me eduskunnassa arvostamme suuresti näitä maanpuolustuskurssien vierailuja ja teemme parhaamme vierailujen kaikinpuoliseksi onnistumiseksi. Olemmehan yleensä kaikki kansanedustajat tämän kurssin käyneitä, itsekin  olen kurssin 76 osanottaja Ymmärrämme näiden kurssien tärkeyden yleisen maanpuolustustietouden ja koko kansankin voimakkaasti osoittaman maanpuolustustahdon ylläpitämiseksi.

 

Koko kansamme arvostaa siis maanpuolustuksen ylläpitämistä turvallisuutemme takeena ja siksi on hyvä kuulla kurssinne avauspuheenvuorossa varuskuntapaikkakunnan kansanedustajana puolustusvoimien komentajan Ari Puheloisen kommentti siitä, ettei enää ole varaa lopettaa ainoatakaan varuskuntaa ja ettei liioin enää ole nyt koettujen supistusten jälkeen mahdollisuutta  vähentää puolustuslaitoksen määrärahoja vaarantamatta esim. koko kansan kannattaman yleisen asevelvollisuuden  säilymistä ja että pikemminkin vuoden 2015 jälkeen nykyisenkin tason ylläpitäminen pikemminkin vaatii määrärahojen kääntämistä jälleen noususuuntaan.

 

Näillä sanoilla toivotan erinomaisen hyviä ja menestyksekkäitä kurssipäiviä kurssillenne 202.