sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Julma-Juha aloitti vierailunsa

Kaksinkertainen euroopanmestari Julma-Juha Väätäinen on melkomoinen tekijä myös politiikan saralla. Hän otti oma-aloitteisesti urakakseen kiertää koko Suomenmaan kuntavaalien merkeissä.

Hän aloitti jo elokuussa kansanedustajien loma-aikana ylhäältä Lapista ja tulee koko ajan etelämmäksi. Nyt eduskunnan työkaudella on kiertoaikaa lauantaista maanantaihin ja tämän viikonlopun hän on omistanut Satakunnalle. Vahinko vain, että presidentti Niinistö on sunnuntaina YK:n vieraana ja silloin Juha joutuu tuuraamaan presidenttiä veteraanijuhlassa, joten Juhan kiertäminen maakunnassamme rajoittuu vain lauantaihin ja maanantaihin.

Lauantaina aloitimme Karviasta sateen ropistessa, mutta hiljalleen vähetessä Lastulan K-kaupan edustalla pikkuserkkuni ja ehdokkaan Kaija Hautaluoman tarjoillessa kahvia ja meidän jutustellessa itsetuntoisten karvialaisten kanssa. Heillä on siihen täysi syykin, koska kunnalla menee paljon paremmin kuin millään muulla Pohjois-Satakunnan kunnalla. Oman puolueväen lisäksi paikalla piipahti jopa Karvian kunnanjohtajakin ja demarien vahva mies Voitto "Votsi" Raita-aho. Ilmo Törmän johdolla on kokoon saatu 11 ehdokasta ja vaalivoittoa ollaan tekemässä vahvoin perustein.

Kankaanpäässä totuttuun tapaan oli taattu menestys. Uusi tilava aivan torin reunalla sijaitsevan vaalikahvilamme avajaiset onnistui mitä parhaiten väen täyttäessä uudet tilat Taina Roskalan tarjoillessa kahvia ja Tapion leipomon lonkapullaa. Sääkin oli kääntynyt jo täysin aurinkoiseksi. Ainakin sata henkeä sai ensituntuman vaalikahvilaamme ja kuntavaalikamppanjaamme esiteltiinhän yleisölle paikalla olleet parikymmentä kolmestakymmenestäkuudesta ehdokastamme.

Julma esitteli kuntavaaliteemojamme ja kertoi kiertueensa aikana jo 110 paikkakunnalla saamistaan kokemuksista mm. Eero Mäntyrannan aatoksista Pellossa. Juhan autonkuljettajakaan ei ole mikään turha mies, vaan hän on toiminut passarina Suomen lentopallomaajoukkueessa ja ammattipelaajana monessa Euroopan maassa. Itsekin sain korostaa pyrkimystämme hoitaa kunnan asioita tasapuolisesti kaikkien osapuolten kanssa yhdessä ja pyrkimystämme päästä eroon vain joitakin suosivasta hyvä veli-järjestelmästä. Ajamme lähipalveluiden, lähiruuan ja lähimmäisen huomioimista.

Hyvän ystävän 80-vuotispäivien tähden en enää päässyt seuraavaan Väätäisen etappiin Siikaisiin, jossa muuten olen käynyt kyllä melko tiheään, joten tiedän seilläkin vastaanoton olleen lämpimän ja Siikaisissakin mennään eteenpäin nykyisestä yhdestä valtuutetusta, onhan sielläkin ehdokasmääräkin kolminkertaistunut.