maanantai 26. marraskuuta 2012

Neuvottelukosketus Keskustan kanssa

Illan neuvonpidossa keskustan kanssa tuli ilmi melkoinen heidän virhelaskelmansa, jonka johodosta sekä yhtynyt vasemmmisto että demarit on kannattamassa heitä. Heidän kaavailunsa ja lupauksensa on, että kesk. saa valtuuston puheenjohtajuuden, demarit 1.varapuheenjohtajan ja kokoomus 2.varapuheenjohtajan. Heidän kaaliinsa ei millään mennyt, kun kerroimme meidän ottavan omalla voimallamme valtuuston 1.varapuheenjohtajuuden, koska meillä on 12 valtuutettua ja muita yhteensä 23, jolloin heillä toisen paikan vertailuluku on 11,5, kun meillä se on siis 12 ja sillä otetaan aina jaossa oleva toinen paikka. Aivan niin kuin kokouksessammekin kävi ilmi, että saamme aina joka lautakuntaan omalla voimallamme varapuheenjohtajan.

Keskusta oli kyllä sovinnollinenkin kysyen mitä lautakuntapuheenjohtajuuksia haluamme. Ilmoitimme sivistys- ja tarkastuslautakunnat.

Ja ilmoitimme edelleen pitävämme kiinni valtuuston puheenjohtajuudesta, mutta sen lisäksi olemme valmiit ottamaan myös hallituksen puheenjohtajan tarvittaessa, sillä katsomme meille vaalivoittajana ja suurimpana ryhmänä kuuluvan ykköspaikan eli valtuuston puheenjohtajuuden. Ja olemme vastuullinen puolue ja haluamme ja myös kykenemme kantamaan vastuuta: meillä on ryhmässämme vankkaa käytännön kokemusta monipuolista yrityselämän tuntemusta ja monenlaista lukeneisuuttakin. Kestämme täysin vertailussa muiden ryhmien kanssa.

Neuvottelussa olimme me neljä neuvottelijaamme  Jari Koskela, Tapio Laurila, Erkki Lilja ja Anssi Joutsenlahti. Keskustasta olivat Nina Rajamäki, Tapio Hietaoja ja Pentti Luodetlahti.
Lisäksi tekninen vaaliliittokumppanimme Vihreät oli kutsuttu ja heiltä olivat Irmeli Elomaa ja Anne Hakala.

Tästä edetää hyvässä hengessä, meillä ei ole mitään menetettävää ja on mielenkiintoista seurata, miten tämä 23 valtuutetun koaliitio aikoo pysyä koossa ja jakaa suurta valtaansa.

Terveisin ja lippu korkealla Anssi Joutsenlahti
Valtuustoryhmän puheenjohtaja