sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivän jälkiviettoa


Pyhäinpäivän jälkeinen päivä sunnuntai toi muassaan kasteen Jämijärvellä,  Kalle Ilmari liitettiin kasteen armoliittoon, vähän vielä oli pakko korjailla kaatuneita auraviittojakin ja kirkkoneuvoston ryhmäkokouksen jälkeen oli lähetysseurat Lanteella, Juha-Pekka Haavisto ja Jari puhujina. Väkeäkin mukavasti kolmisenkymmentä ja kolehtia kertyi Heränneen Kansan Lähetysrahaston kautta Suomen Lähetysseuralle 774 mk. Jaakko Löyttykin on tulossa Kankaanpäähän siioninvirsiseuroihin lähetyksen hyväksi vielä kuluvan marraskuun aikana.

Pyhäinpäivän jälkiviettoon kuului myös haudoilla käynti, kun illalla vain katselin kaunista kynttilämerta, jossa mukana myös omaisten haudoilla olevat kynttilät läheisten vieminä. Kynttilät paloivat vielä tänäänkin, kun vein kolmelle haudalla -vasta tänään- kankaasta aiemmin keräämiäni kauniinharmaita jäkäliä, en oikein pidä kaupasta ostetuista tekokanervista, jotka näyttävät olevan nyt muotia kuusenhavujen keskellä. Havut tietenkin ovat aitoja luonnosta saatavia haudoille sopivia, havutetaanhan yhä usein hautajaisissa haudan ympärystä ja hautakumpukin. Mikä sen juhlallisempaa!

Tällaiset päivät ovat harvinaisia siinä mielessä, ettei tarvitse edes lukea uusia lehtiä, kun niitä ei ilmesty. Saisi enemmänkin olla näitä lehdettömiä päiviä. Se olisi varmaan kaikillekin mukavampaa, niin toimittajille, lehden jakajille kuin meille lukijoillekin.