lauantai 22. joulukuuta 2012

Veljeä ei jätetä

Kaikki 90 vuotta täyttäneet Kankaanpään veteraanit ovat saaneet kukkatervehdykset. Samoin olimme liikkellä Kankaanpään piirikunnan alueen kaikissa hoitolaitoksissa: Lohikon vanhainkodin neljä osastoa, PoSan vuodeosaston kaksi osastoa, Kanervakoti, Helinäkoti, Koivurinne. Kaikissakin näissä eri kodeissa löytyi sotiemme veteraaneja, poikkeuksena kylläkin Kanervakoti.

Tämä vanha jouluperinteemme muistuttaa todellakin veteraanien tunnuslausesta: Veljeä ei jätetä. Vanhainkoteiihin Lohikkoon ja Koivurinteeseen Kankaanpään Sotaveteraanit antavat lisäksi pienen lahjakortin.

Aaro Holma on tässä tehnyt valtaisan työn, itse pääsin mukaan rulettiin vasta lauantaina ja tänään sunnuntaina, kun eduskuntatyö sitoon aina viikoksi Helsinkiin. Viikolla Aaron kanssa liikkuivat Toivo Lautaoja ja Heino  Nieminen. 25 sotaveteraania on täyttänyt 90 vuotta, kun koko veteraanien lukumäärä on kahdeksisenkymmentä, kaikkikin jo ikäihmisiä.

Näin olemme saaneet olla levittämässä myös joulumieltä ja toivottamassa Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta joulutähden keralla.