maanantai 15. huhtikuuta 2013

Åresta

 Tulos 5 kilometrin matkalla oli 19.20 ja kultamitali, tosin sarjassa ei ollut muita, mutta olisi saanut ollakin, sillä kaikki nuoremmat miehet hiihtivät 10 km ja mieskansanedustajillamme oli aikoja alle ja kahdella  yli 40 minuutin. Naiskansanedustajiemme ajat 5 km matkalla olivat päälle 22 minuutin. Ei siis aikani kaikkein huonoimpia ollut, ikäkin kuulemma pitäisi ottaa huomioon, vaikkei tässä mikään ikäloppuja vielä ollakaan.

Voittoja ja mitaleita meille suomalaisille - niin kansanedustajille kuin virkailijoillekin, niin miehille kuin naisillekin -  tuli kaiken kaikkiaan roppakaupalla näissä hienoissa olosuhteissa ja mahtavissa maisemissa järjestetyissä, pohjoismaiden parlamenttien mestaruushiihdoissa.

Kisat Ruotsin Åressa saatiin viettää erinomaisissa olosuhteissa, luvattua lumisadettakaan ei tullut, vaan koko kolme vuorokautta oli kaunista ja vasta sunnuntaina norjalaisten linja-autolla lähtiessämme alkoi sataa tuulilasiin räntää. Åre on todellinen matkailukeskus upeine tunturimaisemineen, vaikka on Sundvallin ja Vaasan korkeudella, mutta kuitenkin korkealla vuoristossa lähellä Norjan rajaa. Laskettulurinteitä riittää ja kyllä hiihtämisellekin on hyvät mahdollisuudet.

Matka Suomesta tosin on mutkallinen. Lentomatka Halsinki-Vantaan lentokentältä alkoi kello 7, joten viiden maissa oli noustava ylös. Lentokentällä turvatarkastuksineen pitää olla aina hyvissä ajoin. Lento meni Osloon, jossa oli vaihto Tronheimin  koneeseen. Sieltä pääsimme norjalaisten linja-autossa kisapaikalle perjantaina iltapäivällä. Kisa oli lauantaina ja sunnuntai kuluikin sitten takaisin reissaamiseen samaa reittiä niin, että Helsinkiin saavuimme kello 23.15 ja kotona Kankaanpäässä olin vähän ennen kello 3 maanantaiaamuna. Kyllä oli matkustamista ihan kerrakseen. Mutta mitäpä ei tekisi maan puolesta ja kultamitalien takia!