keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Sata poissa äänestyksestä

Taas saatiin päivän uutinen eduskunnasta, tasan 100 poissa pöydällepanoäänestyksestä. Kun oikeuskansleri Jonkkaa aamupäivällä paheksui hallituksen eduskunnalle antamaa kuntajakolain muuttamista, niin lakiesitys oli lähetekeskustelussa suuressa salissa, jossa äänestettiin pöydällepanemisen ajankohdasta. Poissaolollaan loisti siis tasan 100 kansanedustajaa, jo istunnon alussakin oli poissa 56. Moni on kyllä aivan laillisestikin matkoilla, mm. Pohjoismaiden neuvosto on koolla parast´aikaa.

Pöydällepanoäänestyksen voittivat hallituspuolueiden edustajat 60-39 eli asia laitettiin pöydälle seuraavaan istuntoon eli vartin päästä aloitettiin uusi istunto. Me oppositio olisimme laittaneen asian pöydälle keskiviikon 24.4. istuntoon. Satakunnan yhdeksästä  kansanedustajasta meitä oli paikalla vain kolme, itse äänestin pitemmän pöydällepanon puolesta, seuraavaan istuntoon asian äänestivät Sauli Ahvenjärvi ja Jari Myllykoski.

Välikysymyskeskustelu on seuraavana keskiviikkona 17.4. Kuntajakolakia olisi sitten käsitelty seuraavana keskiviikkona.

Tänään päätin muuten istunnon varttia aikaisemmin kuin eilen eli tasan kello 22.
Niin, jotta kyllä täällä töitäkin tehdään, jota jotkut näyttävät epäilevän, pääseehän täällä vähälläkin, mutta valiokunnat teettävät töitä aamupäivät ja sitten iltapäivisin on istunnot, joissa halukkaat voivat puhua ja kuten näkyy, istunnot voivat jatkua myöhäänkin.