sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Israelin Ystävien puheenjohtajaksi

Eipä ollut yhtään helpompaa 10 km iltalenkki Kuninkaanlähteellä kimmoisilla Hämeenkankaan poluilla, vaikka tulin tänään päivällä valituksi vuonna 1908 perustetun valtakunnallisen Israelin Ystävien puheenjohtajaksi Tampereella pidetyssä liittokokouksessa. Sama ihmisyyden taakka on meillä jokaisella, onpa tehtävämme sitten mikä tahansa tässä elämässä.

On hyvä muistaa uskonpuhdistajamme Mikael Agricolan ...jalat maassa sepittämä runosäe: "Oi, sinä surkia lokasäkki,/ etkös näitä mielesäs äkkää,/ haiseva raato olevas/ ja matoin eväs kuoltuas." Näin meillä ei ole mitään syytä nostaa itseämme muita korkeammalle millekään jalustalle, päinvastoin olemme kaikki vain ihmisiä.
Ja kuitenkin toisaalta voimme pitää mielessämme myös psalminkirjoittajan huikeita näköaloja avaavaa kirjoitusta: "...kun katselen sinun taivastasi, sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen? Ja kuitenkin sinä teit hänestä lähes jumal´olennon, sinä seppelöitsit hänet kunnialla ja kirkkaudella."
Israelin Ystävien vuosittain kesällä pidettävä kolmipäiväinen konferenssi on tänä vuonna 16.-18.8. Seinäjoella Lakeuden Ristin kirkossa. Tosin juuri silloin lauantaina olen 33:tta kertaa järjestettävällä Helsingin City Marathonilla hikoilemassa kahdenkymmenen muun joka kerta mukana olleen ja kuudentuhannen muun juoksijan kanssa.