sunnuntai 18. elokuuta 2013

Israel-konferenssi Seinäjoella

Sunnuntain päiväjumalanpalveluksessa eli messussa Seinäjoella sain saarnata Israel-konferenssiin liittyvässä seurakunnan jumalanpalveluksessa Israelin Ystävien puheenjohtajan ominaisuudessa. Konferenssia vietettiin viikonloppuna kuuluisan, Alvar Aallon suunnitteleman Lakeuden Ristin tiloissa hienoissa olosuhteissa ja lämpimässä ystävähengessä.

Konferenssissa oli kaksi ulkolaista vierailijaa. Toisen heistä, messiaanisen juutalaisen pastorin Michael Yaronin tapasin jo viikko sitten Euran Israelin Ystävien 20-vuotisjuhlassa ja meistä tuli hyvät ystävät. Toinen vierailija oli David Salinger. He molemmat lukivat yhdessä Ilkka Vakkurin kanssa juhlien lopuksi Herran siunauksen Israelille ja kaikille muillekin, kukin omalla kiellellään eli Yaron hebreaksi, Salinger arabiaksi ja Vakkuri suomeksi.

En ehtinyt epäonnistuneen Helsinki City Marathon -juoksun vuoksi olla paikan päällä kuin sunnuntaina, jolloin saarnassani sain ottaa esille tekstinä olleen Markuksen evankeliumin kertomuksen pohjalta kuuromykän parantamisen sekä Jeesuksen toiminnan parantajana että hänen tapansa kosketella puhettamme.

Onkin vain yksi keino taistella kielen syntejä vastaan: sydämen muutos, jonka voi parantaa ainoastaan hän, joka ei herjattaessa herjannut takaisin ja joka rukoili ristiinnaulitsijoittensakin puolesta: Jeesus Kristus, Jumalan elävä sana. Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, kärsi ja kuoli meidän puolestamme, jotta kivisen sydämemme tilalle saisimme lihasydämen ja sydämen näin pehmittyä myös uuden kielen. Vain hänen verensä voima kykenee uudestisynnyttämään meidät siihen elävään toivoon, ettei meitä kerran vedetä tuomiolle sanoistamme, vaan saamme kohdallemme armahdustuomion. Näin lopetin saarnani!

Ei kommentteja: