torstai 1. elokuuta 2013

Kankaanpään helmi - torstaitori

Torstai on toripäivä ja vilkas sellainen Kankaanpäässä kesäisin. Tällä kertaa paikalla oli nimekästäkin väkeä oikeuskanslerista ja viestintä- ja asuntoministeristä (siis vain yksi ministeri vaikka kaksi tehtävää) lähtien. Ja väkeä riitti. Kaupunginkin edustajina olivat kaupunginjohtaja ja valtuuston puheenjohtajistokin: puheenjohtaja, 1. vpj (PS), 2vpj. Tosin kolmatta varapuheenjohtajaa ei näkynyt. Samoin kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja (PS) oli paikalla ja muita valtutettuja ja kansaa pilvin pimein. Ilma ei tosin ollut pilvessä eikä sadekaan ropissut kuin vain aamulla ennen klo 10:tä.

Meitä perussuomalaisiakin luottamushenkilöitä oli paikalla. Puheringissämme saimme nauraa, kun yht´äkkiä hokasimme olevamme kaikki varamiehiä. Mutta vanhassa vara parempi, sanoo jo suomalainen sananlaskukin. Valtuuston 1. varapuheenjohtajana Jari Koskela, hallituksen 1. varapuheenjohtajana Tapio Laurila, Liljan Erkki puolestaan on sairaanhoitopiirin valtuuston varapuheenjohtaja, itse olen siis eduskunnan 2. varapuhemies, Juholan Hannu kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunnan varapuheenjohtaja. Peltomaan Kristiina taisi olla joukossa ainoa ei-varalla olija, hän on Sataedun hallituksen ja teknisen lautakunnan jäsen. Näinhän meitä Kankaanpäässä on kohdeltu, ettemme saaneet ainoatakaan puheenjohtajan paikkaa, mutta omalla voimallamme saimme sitten heti ensimmäisen varapuheenjohtajan jokaiseen elimeen.

Karhoismajan vesireittien kunnostusyhdistyksen arpajaisten ensimmäinen päivä oli myös nyt torstaina, ensimmäinen päivä elokuuta. Hyvin arvat tekivätkin kauppaansa. Ensi torstainakaan en taas ehdi torille, kun eduskuntaryhmällämme on vierailu- ja tutustumispäivä Olkiluodon ydinvoimalaan. Olen kyllä aiemminkin siellä käynyt ja tullut yhä vakuuttuneemmaksi ydinvoiman vastustajaksi. Sillä kannalla olen aina ollutkin, kuten aiemmin oli myös koko SMP Veikko Vennamon johdolla.

Ei kommentteja: