perjantai 2. elokuuta 2013

Matkustuspäivä

Matkapäivä Kajaaniin. Aamulla linjabiilissä Tammerforssiin, sieltä pendolinolla pääkaupunkiin. Eduskunnassa käytiin keskusteluja sihteerien kanssa. Jätin myös kaksi kesän aikana kertynyttä eduskuntakyselyä, toinen koskien pienteurastamoita, toinen niin ikään teurastusasioita: sotilassoittokuntien rajuja lopetksia. Varsinkin laajoilta maaseutualueilta lopetetaan sotilassoittokuntia kustannussäästöjen varjolla. Mitään säästöä ei ole synynyt, vaan korvaamatonta vahinkoa kansalaisten maanpuolustustahdon ylläpitämiselle.

Matka jatkui Helsingistä lenkoneessa sinne määränpäähän, Kainuun pääkaupunkiin, jossa on aina nälkä vieraanamme. Siksi olin varustautunut runsailla eväillä! Onhan itse Ilmari "Iki" Kianto sanoittanut "Nälkämaan marssinkin".

Kajaanissa on kolmipäiväiset veteraaniurheilijoiden yleisurheilun SM-kisat. Sunnuntaina kympin juoksu on meidän iäkkäämpien osalta niin myöhään, etten ehtisi iltakoneeseen, joten kymppi on jätettävä toiseen kertaan. Lauantain 5 000 metriä sen sijaan kierretään alkaen klo 14.40, muutenkin tässä puolta pienemmässä matkassa kuluu puolet vähemmän aikaa. Lauantai-iltana on hartaushetki Kajaanin kirkossa. Pyhäaamuna ojennetaan liikuntaneuvoksen arvonimi Kunto Viirulle, jonka 1000. korkeushyppykilpailu on menossa. Hän on pitkäaikainen Suomen Veteraaniurheiluliiton puheenjohtaja ja olen ollut monilla ulkomaisilla arvokilpailumatkoilla, joita hän on johtanut.

Ei kommentteja: