torstai 12. syyskuuta 2013

Torstaina taas vipinää

Aamulenkki on tehty Seurasaaren ympäri merellisessä maisemassa auringonnousun aikaan, hienoa! Ja vielä seitsenkymppisenä jalka nousee! Näin alkoi kiireinen päivä.

Aamuun mahtui Kehityspoliittisen toimikunnan seminaari, jossa julkaistiin Suomen kehityspolitiikan tila 2013 otsakkeella "Ei kehitystä ilman ihmisoikeuksia". Ohjelmassa oli myös kehitysministeri Heidi Hautalan puheenvuoro. Kansanedustaja Johannes Koskinen toi esiin aiemman päämäärän pyrkiä edistämään kestävää kehitystä, nyt painotetaan ihmisoikeuksia. Molemmat ovat tärkeitä, mutta pitäisi myös huolehtia jatkuvuudesta eikä liian herkästi vaihdella painopistealueita. Vaikeimmassa asemassa olevien olosuhteiden parantamiseen keskittymisestä vallitsi yksimielisyys. Avustuksia ei saa jättää valtaapitävien jaettaviksi.

Helsingin Sanomien toimittaja kävi tekemässä syntymäpäivähaastattelun. Tunnin aikana puhuttiin monenlaista, olin ehkä liiankin avomielinen, joten saas nähdä, mitä lehden palstoille ilmestyy. Asiaakin tuli tietysti esille, mutta ehkä kaikkea ei tarvitsisi pistää näkyviin. Päivi Leppilahden tekemät haastattelut ilmestyivät muuten juuri tänään sekä Satakunnan Kansassa että Kankaanpään Seudussa. Tietoa syntymäpäiväseuroista on siis levinnyt laajalle, kun vielä päivän Kotimaa-lehdenkin perheuutisissa mainittiin syntymäpäivästä.

Kansanedustajajien avustajat kävivät tuomassa oman kannanottonsa palkkauksensa kehittymistä. Tämän päivän kansliatoimikunnassa kahvikeskusteluaiheina oli esillä eduskunnan tavoitteet työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluissa. Lisäksi käytiin keskusteluita säännöistä eduskunnan kokoustilojen luovuttamisessa, kesän aikana ilmenneistä hankaluuksista tietokoneiden etäyhteyksissä sekä Suomen mahdollisuudesta saada järjestettäväkseen Etyj:n parlamentaarinen yleiskokous Helsinkiin vuonna 2015. Suomi olisi ensimmäinen maa, joka saisi kokouksen toista kertaa, sillä v. 1993 oli edellinen Helsingin kokous.

Eduskunnassa kävi vieraana 15-henkinen kuntapäivillä mukana ollut ryhmä Pohjois-Satakunnasta Kankaanpäästä, Pomarkusta ja Laviasta. Kierrettiin taloa, käytiin istuntosalissa, valtiosalissa ja jopa työhuoneessani.

Ryhmäkokouksessa riitti puhetta monistakin asioista. Televisioidulla kyselytunnilla Jari Lindström esitti perussuomalaisten kysymyksen valtionomisteisten yhtöiden johtajien ylisuurista palkoista ja palkkioista. Heti kyselutunnin jälkeen alkoi johtovuoroni, jota ei kyllä kestänyt kauaakaan, kun esillä oli vain oikeuskanslerin esittelemän vuosikertomuksensa lähettäminen valiokuntaan. Ainoan puheenvuoron hänen lisäkseen käytti Kauko Tuupainen. Toisena asiana oli Maria Tolppasen lakialoitteen lähettäminen valiokuntaan, ja puheenvuoroja käytti neljä perussuomalaisten kansanedustajaa. Istunto kyselytunnin jälkeen kesti puolisen tuntia. Ensi viikolla sitten istutaankin joka ilta klo 22:een asti, kun lähetetään budjetti valtiovarainvaliokunnan valmisteltavaksi.

Ei kommentteja: