keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Japani, Kiina, Intia

Japani, Kiina, Intia. Eilen, tänään ja huomenna samassa järjestyksessä nämä Aasian mahtimaat ovat esittäytymässä eduskunnan vastaanottotiloissa.

Nipponin pojat olivat ja ovat mukavaa väkeä. Saimme maistaa paikanpäällä pyöräytettyjä lohimaistiaisia japanilaisittain puikoilla syöden. Ja matkaevääksi saimme 260-sivuisen värikuvin varustetun pienoishakuteoksen Jaappanista. Itse olen hikoillut Miyazakissa helteisenä päivänä maratonin veteraanien MM-kilpailuissa. Japanilaiset olivat todella ystävällisiä tervehtien kadullakin. Maratoniin osallistui tuhansia japanilaisia, he tekivät siitä oikein juoksujuhlan.

Saas nähä, mitä tänään kerrotaan Kiinasta.


---

Kiina-päivässä saatiin tutustua monivaiheiseen kiinalaisen teen valmistamiseen ja nauttimiseen, sitä piti ensin haistella ja sitten makustella suussa ja lopulta juodakin. Videoesityksessä kerrottiin Kiinan valtavasta infrastruktuurikehityksestä ja nähtiin videotervehdykset Kiinan suurlähettiläältä Huang Xingiltä ja Suomen Kiinan suurlähettiläältä Jari Gustafssonilta. Eduskunnan Kiinan ryhmän puheenjohtaja Päivi Lipponen toivotti kaikki tervetulleiksi ja paikanpäällä Kiinan suurlähetystön poliittinen neuvonantaja Chen Wen kertoi Kiinan nykytilanteesta.

Huomenna sitten on vähän oudommaksi maaksi jääneen Intian esittelyvuoro.

Ei kommentteja: