lauantai 26. lokakuuta 2013

Jussi Niinistö

Sateisen lauantain kohokohtia oli Niinisalon varuskuntakerholla järjestetty juhlallinen Tykistöprikaatin Kiltojen 50-vuotisjuhla arvokkaine ohjelmineen. En voinut itse kuitenkaan olla juhlassa loppuun asti, koska iltapäivään olis sovittu vielä yksi hautauskin Jämijärven seurakunnassa; vasta 71-vuotiaan isän ja vaarin siunaustilaisuus. Ennen kiltajuhlaa kävimme myös viemässä 93-vuotiaalle sotaveteraanille onnittelukukat. Hän oli vaimoineen jo aamulla tulossa sateesta päivittäiseltä kauppareissulta.

Killan toimimieheltä Hannu Vettenrannalta sain aikanaan tehtävän hankkia juhlapuhujan tähän killan 50-vuotisjuhlaan. Onnistuinkin siinä hyvin, koska puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja ja filosofian tohtori Jussi Niinistö lupautui ystävällisesti tehtävään ja myös saapui autollaan paikalle sateisesta Nurmijärvestä sateiseen Niinisaloon.

Jussi otti puheensa teemaksi yleisen asevelvollisuuden ja sen säilyttämisen tärkeyden laajaa kansalaistahtoa ilmentämän maanpuolustushengen ylläpitäjänä ja myös ainoana mahdollisuutena kustannustehokkaasti ylläpitää puolustuslaitoksemme puolustuskykyä koko maamme alueella. Myös nykyinen puolustusvoimien uudistus on suoraan sanoen vain puolustusvoimien määrärahojen määrätietoista leikkaamista. Jos seuraavallakin vaalikaudella sama tahti jatkuisi, olisi edessä entistä rajummat supistukset niin varuskunnissa kuin koko puolustuslaitoksessa eikä koko maata enää voitaisi puolustaa. Ainakin Lappi jäisi puolustuksen ulkopuolelle. Siksi seuraavat eduskuntavaalit ovat tältäkin osalta tärkeät. Samoin ajamme nykyisten pienten sotilassoittokuntien palauttamista kustannustehokkaina ja voimakkaasti maanpuolustustahtoa ylläpitävinä ja edelleen sitä lisäävinä.

Jussi on nykyisin perussuomalaisten puheenjohtajistossa, edelliskaudella hän oli eduskuntaryhmän pääsihteerinä. Edelleen hän on Suomalaisuuden liiton hallituksessa toimien myös dosenttina Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Helsingin yliopistossa. Nurmijärvellä hän on kunnanvaltuutettuna. Hän oli myös Vapaussoturi-lehden päätoimittajana kuusi vuotta.

Ei kommentteja: