maanantai 18. marraskuuta 2013

Merellinen Merikarvia

Ei päivää ilman tapahtumaa, vaikka taas on ollut kansanedustajan "vapaa viikonloppu". Lauantaina oli jo aiemmin mainittu Mehiläistuottajien seminaari, sunnuntaina Herättäjän-päivä Kihniössä ja tänään kansanedustajien tutustumiskäynti Merikarvialla. Tosin vain kolme oli saapunut paikalle koko ajaksi ja neljäs oli mukana osan aikaa. Mutta silti voin yhtyä Tapio Rautavaaran lauluun "Päivääkään en vaihtaisi pois". Itseähän olen pyrkinyt ja siis myös päässyt kansanedustajaksi 24 välivuoden jälkeen. Edustajana saa tutustua myös mitä erilaisimpiin asioihin ja ihmisiin ja nähdä elämämme ja yhteiskuntamme moninaisen kirjon.

Merikarvialla näytettiin ylpeänä - ja syystä – vastavalmistunutta, pienen kunnan voimannäytettä, uutta jäähallia. Aluksi saimme olla kertomassa kansanedustajan kuulumisia kahdessa päivänavauksessa, ensin ala-asteen 200 oppilaalle ja sitten lukiolaisille, jotka ovat tekemässä retken Helsinkiin ja käyvät silloin myös eduskunnassa.

Merikarvian kunnan kuulumiset olivat muutenkin voittopuolisesti myönteisiä, talousarviot ovat ihme kyllä olleet nykyisenä vaikeana aikana voitollisia ja puskuria on kertynyt rahastoihin miljoonia vaikka kunnassa on vain 3.300 asukasta.

Merellisessä Merikarviassa on osattu käyttää hyödyksi ainutlaatuinen sijainti ja siten houkutella turisteja Krookan satamalla, Ouran saaristolla ja Kasalan kalasatamalla. Kuulimme lohikalastuksen nykytilanteesta, meren ja joen matkailun kehittämisen yhteishankkeesta sekä yli 300.000 euroa EU-rahoitusta saaneesta kalastusmatkailun kehittämishankkeesta.

Eipä ihme, ettei Merikarviaa koske mikään kuntaliitoksiin velvoittava kriteeri, siellä on yhtenäinen työssäkäyntialue, kuntatalous on kunnossa ja yhdyskuntarakenne on riittävän keskittynyt. Merikarvialla selvitään ja myös halutaan pysyä itsenäisinä.
 

Ei kommentteja: