lauantai 2. marraskuuta 2013

Pertti Lahtinen eteni urallaan

Everstit Pertti Lahtinen lähtevä ja Mikael Feldt tuleva vaihtoivat Niinisalon Tykistöprikaatin komentajuutta juhlallisessa paraatikatselmuksessa varuskunnan lippukentällä Niinisalon varuskunnassa.

Kahvitilaisuuteen saapui kunniavieraina muiden juhlaan kutsuttujen iloksi jopa kymmenkunta sotiemme veteraania 100-vuotiaan Vihtori Siivon johdolla.

Olen saanut aikanaan kunnian opettaa Pertti Lahtista. Hän on nyt toiminut näin puolustuslaitoksen myllerrysaikana vajaat kaksi todellisesti haasteellista vuotta Tykistöprikaatin komentajana, ja hyvin on Niinisalossa menestytty. Joskin on menetyksiä, mutta myös uusia joukko-osastoja on tulossa. Perttiä luonnehdittiin syystäkin pidetyksi, ihmisläheiseksi ja määrätietoiseksi johtajaksi, joka on ollut paikalla jopa varusvarastolla alokkaiden saapuessa. Nyt hän siirtyy vielä kauemmaksi kotoaan, yli kahdensadan kilometrin päähän Hollolasta, Mikkeliin tykistöntarkastajaksi. Niinisalosta sinne oli alle kaksisataa kilometriä.

Vielä saimme nauttia myös Satakunnan Sotilassoittokunnan esityksistä. Soittokuntahan ollaan valitettavasti tämän hetken päätösten mukaan  lopettamassa puolustusvoimauudistuksen ja säästöjen nimissä, mutta kauanko tätä järjettömyyttä saa kestää, kysyn vaan? Säästöjä ei ainakaan synny eikä muutakaan hyvää, ainoastaan maanpuolustustahtomme heikentämistä ja juhliemme ohjelmien latistamista.

Saisimmepa me perussuomalaiset seuraavaan hallitukseen puolustusministerin salkun!

Ei kommentteja: