maanantai 4. marraskuuta 2013

Valtaa jaettiin

Kankaanpään perussuomalaisten vuosikouksessa luulisi jaetun valtaa, kun valittiin toimihenkilöt. Mutta ei näin, vaan täysin sopuisasti, hyvässä hengessä ja yksimielisyyden vallitessa paikat täytettiin. Tehtäviin pyrittiin saamaan parhaiten niihin sopivat ja osaavat puolueveljet, sisariakaan unohtamatta.

Keskustelua riitti vaikka muille jakaa, siksi paljon kaupungin taloudellinen tilanne ja sen kuntoon laittaminen puhuttaa ja vaatiin tekoja, ikäviäkin. Parhaillaan onkin käynnissä yt-neuvottelut. Eihän kunnilla paljoakaan ole mahdollisuuksia: joko veroprosentin korotus, omaisuuden myynti tai henkilöstökulujen vähentäminen. Tietysti päinvastainen keino olisi talouskasvun vauhdittaminen yritysten saamisella ja veromaksajien lisäämisellä, mutta se onkin jo toinen juttu. Mikään näistä ei ole lyhyen aikavälin asia, mutta toimeen on tartuttava ja ajettava kuntatalous sisälle paljon puhuttuun kestävään kehitykseen. Valtiovallan monessa asiassa niin vastakkaisesta käytöksestä huolimattakin. Tietysti yksi lisäapu olisi kuntien välisen yhteistyön ja yhteisten virkojen perustaminen tehtävien hoitamiseksi. Mutta sekin on saavutettavissa vain pitkässä juoksussa.

Erkki Lilja jatkaa puolueososton johdossa, sihteerinä on työmyyrän osassa Tapio Laurila. Johtokunnassa muina toimivina jäseninä ovat Hely Alhainen, Sofia Latvajärvi, Kristiina Peltomaa, Jari Koskela, Marko Leponiemi, Markus Ruuhimäki ja Anssi Joutsenlahti. Varajäseninä Hannu Juhola, Sami Ojala, Reino Paananen, Matti Ranta,Taina ja Teuvo Roskala, Jouni Saarinen ja Petri Ylikoski. Toiminnantarkastajana on Pauli Lanne ja varalla Pasi Rajala. Piirihallitukseen ehdotetaan puheenjohtajaa.

Ei kommentteja: