perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyden viettoa

Suomen Itsenäisyyspäivän ekumeenisessa juhlajumalanpalveluksessa Helsingin Tuomiokirkossa puhutteli monikin asia. Erikoisesti rukouksessa muistettiin suurta rauhan miestä, Nelson Mandelaa hänen kuolemansa johdosta.

Päätösvirressä saimme veisata, miten on kallis ja suuri asia Herralle laulaa kiitosta ajasta aikaan aina. "Ylistä Herraa Jumalaa nyt, Suomen maa ja kansa. Yhdessä kaikki veisatkaa suuresta armostansa."
 Kaikesta kielteisestäkin huolimatta saamme olla kiitollisia vapaasta ja itsenäisestä isänmaastamme.

Maamme nurjemman puolen näimme käydessämme jumalanpalveluksen jälkeen Hurstin ruokapalvelussa Hakaniemen torilla. Jonot olivat pitkät eikä kaikilla suinkaan pyyhi hyvin. Onneksi sade oli lakannut ruokajakelun ajaksi.

Kuten etukäteenkin oli pelättävissä, kansanedustajia oli kirkossa vain parisenkymmentä ja tietysti hallituksessa olevat kansanedustajat lisäksi. Presidentin juhlavastaanotto Tampereella verotti näin kansanedustajien osanottoa päiväjumalanpalvelukseen. Sen sijaan nykyisen presidenttiparin lisäksi läsnä olivat niin presidenttiparit Koivistot kuin Halonen ja Arajärvikin.

Ei kommentteja: