sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Sotainvalideja muistetaan

Kankaanpään seudun Sotainvalideihin ovat liittyneet myös pienten kuntien, Jämijärven ja Honkajoen sotainvalidien osastot. Näin voimme pitää osastotoimintaa yllä yhteisillä kokouksilla. Kullakin osastolla on kuitenkin käytettävissä alkuperäiset rahavaransa, joten tänään ruokailimme Jämijärven osaston kutsumina Korvenkylän Ritakorven uudessa pitopalveluruokalassa ja nautimme herkullisen jouluaterian. Olavi Koivuniemi vetää siellä toimintaa ja meitä kerääntyi viisitoista henkeä yhteen, kolme oli meitä kankaanpääläisiä, mm. toiminnan alusta lähtien, vuosikymmenien ajan rahastonhoitajana toiminut Aino Lilja.

Saimme myös muistella juuri vietettyä itsenäisyyspäivää ja tuoda kuulumiset paikanpäältä presidentin vastaanotolta, joka onnistui hyvin Tampere-talossa presidentinlinnan ollessa korjauksessa. Eikä mielenosoituksistakaan ollut haittaa, siksi hyvin oli koko Tamperetaloon johtava katu eristetty turva-aidoin ja vankoin poliisivartioin. Itse taloonkaan ei kenelläkään ulkopuolisella ollut mitään asiaa, ovilla oli tarkka kutsuvieraskorttien tarkastus, jopa henkilötodistuksineen ja konsertin paikkalippuineen.

Konsertti oli tavanomaisesta ohjelmasta poikkeava, mutta varsinkin tällaisille ei-tanssiville hyvin virkistävä muutos. Vesa-Matti Loiri oli Lapin kesän ja Nocturnen (molemmat Eino Leinon käsialaa) esittäjänä omaa luokkaansa, samoin koko muukin ohjelma musiikkeineen ja suorasanaisine osuuksineen. Sibeliuksen Finlandiahymni Nuorisokuoro Sympatian, Poikakuoro Pirkanpoikien ja Tampereen Filharmonian esittäminä nosti pinnalle isänmaalliset tunteemme, kuten myös yhteinen Maamme-laulu. Kyllä kelpaa olla suomalainen ja ponnistella kaikin puolin maamme ja kansamme hyväksi.


Kankaanpään Sotaveteraanit ry:n 100-vuotias kunniapuheenjohtaja Vihtori Siivo saapui vanhimpana veteraanina ensimmäisinä kättelemään presidenttiparia pastori Juha-Pekka Haaviston saattamana. Hän myös istui kunniavieraana presidentin oikealla puolella presidentin juhlapäydässä ja sai jättää presidentille kirjelmän aloitteestaan saada yleinen liputus sotiemme päättymispäivälle syyskuun neljäntenä. Nyt asialla on  maamme korkein mahdollinen taho, me eduskunnassa teemme parhaamme  myös, samoin veteraanijärjestöt. Toivotaan asian etenevän suotuisaan tulokseen.

 

Ei kommentteja: