sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Touhua viikonloppunakin

Vaikka on viikonloppu, on silti ollut matalalentoa. Perjantai-iltana pääsin kotio Kankaanpäähän, lauantaina aamusta ensin Rauman kauppatorille pariksi tunniksi, sitten piiritoimikunta ja piirikokous, jossa ansioitunut ja monikymmenvuotinen piirin puheenjohtaja, puolueen heikkoinakin aikoina paljon vaivaa nähnyt nyt syrjäytettiin. Tämä tapahtui vasta vähän aikaa ja vain puolueen nousussa mukana olleiden toimesta. Ei ollut mielestäni kaunis teko semminkin, kun edessä on kahdet tärkeät vaalit ja niiden jälkeen Seppo Toriseva olisi varmasti ollut vapaaehtoisestikin siirtymässä viisaan lepoon.

Onneksi en enää valinnan aikana ollut kokouksessa, koska täytyi kiirehtiä isännöimään eduskunnan henkilökunnan pikkujoulua eduskuntatalossa, josta iltapäivälehdet ehtivät kirjoittamaan, että on hävitöntä, kun eduskunta järjestää vielä kansanedustajille pikkujoulunkin. Asia ei suinkaan ollut niin, vaan olin ainoa paikanpäällä ollut kansanedustaja ja minäkin vain isännän ominaisuudessa. Ensin kättelimme kaikki yli 300 juhlavierasta ja sitten pidin tevehdyspuheen lainaten Jaakko Haavion runoakin "Jeesuslapsen joululahjat", jossa lopuksi kysellään: "Mitä toisin minä? Ah vähin erin/ olen myönyt ja pantannut, mitä perin./ Siks, tähden suuren köyhyyteni,/ tuon aution hänelle sydämeni."

Yötä myöden tulimme vielä kotiin päin ja tänään 1. adventtisunnuntaina oli kunnia saada kastaa Saku Valtteri ja Josefiina Stella Aleksandra, molemmat Kankaanpään kirkossa, ja käydä vielä kastejuhlissa kodeissa. Myrskykin raivoaa voimallaan luontoa ravistellen.

Vuoden viimeistä edellinen Perussuomalainen-lehtikin oli tullut ja sen jakelua on niin tänä kuin ensi viikonloppuna, perjantain itsenäisyyspäiväjuhlien jälkitunnelmissa. Silloin pitäisi olla jaettavana myös Kankaanpään Urheilijoiden uunituore joulunaluslehtikin.

Ei kommentteja: