torstai 2. tammikuuta 2014

Makkaroilla menekkiä

10 makkaraa minuutissa, 600 kahdessa tunnissa, eli vipinää riitti perussuomalaisten kojulla Kankaanpään toripäivillä toisen varapuhemiehen makkaratarjoilun merkeissä. Mukana esittäytymässä oli Satakunnan perussuomalaisten meppiehdokas, opettaja Laura Huhtasaari Porista. Väkeä riitti vähän sateensekaisesta säästä huolimatta niin, ettei makkarajono päässyt kertaakaan katkeamaan luvattuna klo 10-12 välisenä aikana.

Mukavaa oli, että myös veteraaniosasto, keski-ikä 92 vuoden tienoilla, oli liikkeellä: Aaro, Niilo ja kaksi Maunoa.

Kuuman kaksituntisen tekivät makkaran jaossa Tuula, Erkki, Tapio ja Reino. Ei tarvinnut tyhjää hamuta eikä tuulta tavoitella.

Monenlaista jutun juurta sai taas puurtavaksi.

Yksi ihmeellisimmistä on kuulemani käytäntö, kun maatilatuen tukioikeudet jäävät vuokrasopimuksen päätyttyä vuokralaiselle eivätkä siirry takaisin maan omistajalle. Tämä käytäntö on ennen vuotta 2006 tehdyistä tukisopimuksista EU-asetuksen perusteella. Suomi ei tahdostaan huolimatta ole saanut sopimukseen muutosta. Ei voi muuta sanoa kuin yhtyä lentävään lauseeseen: Missä EU, siellä ongelma. Järjetön käytäntö!

Moni myös totesi, miten on hienoa, että äänestäjiä muistetaan muulloinkin kuin vain vaalien alla. Eipä muuten pajoa muita ole näin väliajoilla toreilla ja tutuilla näkynyt. Kyllä kansa tietää ja myös muistaa!

Kiitos kaikille niin vaivaa nähneille kuin mukana olleille. Vuosi alkoi näin kannustavissa merkeissä tuttuja tavatessa, moni oli saanut joulukorttitervehdyksenkin!

Ei kommentteja: