lauantai 15. helmikuuta 2014

Toinen mitali

Viestihiihto ei voi enää jännittävämmäksi käydä kuin Sotshin olympialaisten naisten maalisuoralla, jonne Suomen Krista Lähteenmäki kurvasi ensimmäisenä, mutta oli hetkessä kolmantena. Tornionjokilaakson Pajalasta kotoisin olevan Ruotsin Charlotta Kallan syöksyi kärkeen ja saksalainenkin ohitti Kristan. Aivan viime metreillä koko osuuden kärjessä vetänyt Krista sai kuitenkin työnnettyä suksensa maaliviivalle ennen saksatarta ja johdatti näin Suomen hopealle, joka oli toinen näissä kisoissa.

Kristan asema ei ollut kadehdittava, kun hän joutui lähtemään ankkuriosuudelle kärjessä Kerttu Niskasen tuotua viestin ensimmäisenä, mutta hyvin Krista vaan piti pintansa. Koko joukkuekin ansaitsee lämpimät halaukset: Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu ja Krista. Erityisen huomioitavaa on voittajasuosikki Norjan jääminen peräti viidenneksi, yli minuutin kärjestä. Norjalaiset ja norjattaretkin ovan vain ihmisiä - sittenkin.

Suomen hiihtäjille sekunnit ja kymmenykset ovat juosseet kyllä harmittavasti, kun Iivo  Niskanen hävisi mitalin 0,2 sekuntia ja Aino-Kaisa Saarinen kaksi sekuntia. Tämän naisten 4x5 km viestikultakin  jäi vain 0,5 sekunnin päähän. Mutta joka tapauksessa Suomi on osoittautunut taas hiihtomaaksi, ja kyllä se kolmaskin mitali vielä on tulossa. Aino-Kaisalle, jos kenelle sen ainakin soisi! Sanotaanhan ettei kahta kolmannetta!

Ei kommentteja: