maanantai 17. helmikuuta 2014

Jäinen mutta lämmin vastaanotto ministerille

Kankaanpään Taidekoululla oli tänään parin tunnin ajan arvovieras, kaikkien koulujemme ylin päättäjä, opetusministeri Krista Kiuru, joka on itsekin täältä Satakunnasta, Porista. Mikäs sen sydämellisempää näin tuttujen kesken, halauksia riitti mennen ja tullen, vaikka alkuvastaanotto olikin "jäinen". Taidekoulun edustalla oli näet menossa jääveistosten tekeminen siitä syystä, että tavanomaiseen lumiveistoon ei löydy materiaalia sateen keskellä. Jäitä on saatu jäädytettyä rakennusaineeksi ja komeita veistoksia pihamaalle onkin ilmaantunut.

Krista pystyy tosiaan vähän niin kuin omana ministerinä hyvin pitämään omiensa puolta. Niinpä Taidekoulukaan ei kärsinyt ministerivaihdoksesta. Edellinenkin opetusministeri, Jukka Gustafsson Tampereelta, vieraili Taidekoululla ja lupasi Taidekoulun säilyvän ainakin niin kauan kuin hän on ministerinä. Toivoin silloin, että hän voisi olla vielä seuraavankin hallituksen opetusministerinä. No, nyt pitää toivoa samaa Kristalle, sillä ei hänkään Taidekolulua lopeta. Muutenkin saisivat riittää opetusalaa kuristavat säästöt, vaikka kestävyysvajeessa elämmekin.

Kaupungin puolesta ministeri Kristalle annettiin muistio keskustan koulun remontista, jättäjänä oli Kauko Juhantalo. Hän tosin joutui sanomaan, että taisi alkaa huonosti, kun aloitteen alussa luki keskustan, olisi tainnut kalahtaa paremmalta, jos alkuun olisi laitettu sdp:n aloite. Leikki sijansa saakoon, tunnelma oli muutenkin todella välitön ja niin ollen rohkaiseva. Homekolujen korjaamiseen onkin olemassa uusi lisämääräraha, mutta kouluja on anojien rivissä melkoinen määrä, yli kolmesataa. Tarve on siis huutava ja se kuvastaa vain nykyisten viimevuosikymmenten rakentamisen tasoa. Surkeaa!

Miten lainkaan selviämme näiden ala-arvoisten rakennusten kanssa. Meilläkin Kankaanpäässä on jo korjattu koulukeskusta, vuoroaan odottavat entinen kauppaoppilaitos, entinen synnytyssairaala, seurakuntakeskus ja uimahalli. Terveyskeskuksessakin väittävät ainakin virastojen puolella olevan kosteusvaurioita. Mitä vanhempi rakennus, sitä varmemmin se välttää nämä home- ja kosteusongelmat, josa hyvänä esimerkkinä yli satakuusikymmentä vuotta vanha kirkko.

Ei kommentteja: