torstai 13. maaliskuuta 2014

Hyvää keskustelua

Tänään vuorostaan Vesa-Matti Saarakkala kysyi kyselytunnilla hallituksen SoTe-uudistuksen nykyvaiheista. Vastauksia ei paljoakaan saatu, ja tänäänhän päättyi kuntien asiaa koskeva vastausaika. Niiden perusteella luvattiin jatkotoimia. Saas nähä!

Sen sijaan eduskunnan teollisuusryhän edustajana Jari Myllykosken ensimmäisenä allekirjoittama keskustelualoite johti tosi monipuoliseen parituntiseen keskusteluun täysistunnossa, jossa myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja työministeri Lauri Ihalainen kantoivat kortensa kekoon.

Kaikin kaikkiaan käytettiin 56 puheenvuoroa, joista kokoomus 15, perussuomalaiset 11, demarit ja keskusta 10, vasemmistoliitto 6 sekä vihreät, kd ja rkp yhden. Kokoomuksen puheista 4 oli ministeri Vapaavuoren ja demarien puheenvuoroista yksi ministeri Ihalaisen. Keskustelun päättyessä Lauri Ihalaisen päätöspuheeseen salissa oli häntä kuuntelemassa 6 perussuomalaista, 3 kokoomuslaista ja vasemmistoliittolaista sekä 1 keskustasta, tosin toinen tuli vielä paikalle puheen aikana.

Tämä vain kuvaa sitä, että vaikka puheenvuoron sai lähes joka neljäs edustaja, niin oman puheenvuoron pitämisen jälkeen ei enää itse keskustelu kiinnostanut, vaan paikalta poistuttiin lähes välittömästi. Puhemies Heinäluoma on viime päivinä kiinnittänyt samaan asiaa huomiota ja sanonut, ettei edustajille merkitse mikään muu kuin minä, minä ja minä. Samaan tapaan oli someen vuodatettu eilisestä keskustelusta pääministerin ilmoituksesta Ukrainan tilanteesta. Yksi kokoomusnainen ei saanut omasta mielestään itselleen kuulunutta puheenvuoroa. Puhemies kuitenkin johtaa puhetta eivätkä kaikki aina yksinkertaisesti voi saada puheenvuoroa.

Tänään sen sijaan käytiin hyvin rakentava keskustelu teollisuuspolitiikastamme.

Ei kommentteja: