maanantai 14. huhtikuuta 2014

Ei päin prinkkalaa, vaikka Brinkkalan talossa

Sain viedä eduskunnan puhemiehistön tervehdyksen Turussa pidettyyn, säännöllisen valtiopäivätoiminnan 150-vuotisjuhlaseminaariin Brikkalan talon salin arvovaltaiselle yleisölle. Olin paikalla myös juhlan pääjärjestäjän Lauri Palmusen kutsusta, tulimme samaan aikaan eduskuntaan v. 1979. Paikalla juhlaseminaarissa oli myös toinen varsinaissuomalainen Lauri, nimittäin Heikkilä Mietoisista, jonka kanssa tulimme kansanedustajiksi v. 2011 ja vieläpä samaan eduskuntaryhmään.

Osanottajien joukossa oli myös muita paikallisia kansanedustajia, jotka käyttivät kommenttipuheenvuoroja: Ilkka Kanerva, Heli Paasio ja Stefan Wallin. Entisiä, omana aikanani eduskunnassa olleita olivat myös Helin isä Pertti Paasio ja Jukka Mikkola.

Helsingin yliopiston dosentti Kristiina Kalleinen piti alustuksen vuoden 1863 valtiopäivien merkityksestä. Lauri Palmunen oli koonnut kuvakavalkadin varsnaissuomalaisista vuoden 1863 valtiopäivämiehistä. Nykypäivän politiikasta alusti Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen dosentti Erkki Railo aiheenaan "Eduskunta poliittisena areenana nyt ja tulevaisuudessa".

Itselleni tilaisuus ja avauspuheenvuoro olivat sikälikin mieluisia, että olen entisen Turun ja Porin läänin pohjoisen osan, Satakunnan asukas ja vuoden 1863 valtiopäivien talonpoikaissäädyn puhemies Augusti Mäkipeska oli myös silloisesta Satakunnasta, Ruovedeltä.

Vaikka olimme siis koolla Brinkkalan salissa, ei tilaisuus suinkaan mennyt päin prinkkalaa, vaan pikemminkin päinvastoin!

Ei kommentteja: