keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Puhetta johtaessa sattuu

Vaikkei puhemies juuri saakkaa käyttää puheenvuoroja, niin kuitenkin joskus sattuu mukavia huumorihetkiä ja pientä sanaleikkiä.

Eilen ympäristölain ensimmäisessä käsittelyssä edustaja Mölsä esitteli perussuomalaisten pykälämuutosehdotuksen todeten puheenvuoronsa aluksi esittävänsä asiansa lyhyesti. Kun  puhe ei kestänytkään puhujakorokkeella olosta huolimatta kuin 2 minuttia sanoin, että edustaja Mölsä oli puheensa mittainen. Seuraavana puhujapönttöön matkalla ollut edustaja Jari Myllykoski tokaisi, ettei Mölsä niin lyhyt mies ole. Lisäsin siihen, että edustaja Myllykoski on kyllä pitempi mies. Eduskunnan pisimmät ovat ilmeisesti puhemies Eero Heinäluoma ja edustaja Tom Packalen. Myös Jari Myllykoski ja Antti Lindman ovat pisimmästä päästä.

Tänään edustaja Jari Myllykoski lopetti puhuttuaan sallitut 5 minuuttia käsiteltäessä yli sadalla puheenvuorolla valtiovarainvaliokunnan lausuntoa hallituksen antamasta valtiontalouden kehyksistä , että koskettelin tätä asiaa vain näillä muutamilla sanoilla. Tokaisin siihen, ettei se kylläkään niin ollut, mutta että kyllä edustaja kuitenkin pysyi sallitun 5 minuutin aikarajassa. Myllykoski vastasi, että  olemmehan me molemmat satakuntalaisia.

 Jouduin myös toteamaan, että puheenvuorolistalla ollut edustaja Markus Mustajärvi oli poissa, vaikka hänet on nimetty eduskunnan ahkerimmaksi. Samoin poissa oli listalla ollut Anne Louhelainen, joka puolestaan on äänestetty eduskunnan positiivisemmaksi kansanedustajaksi. Eduskunnan tietävimmäksi mainittu Mauri Pekkarinen puolestaan ylitti sallitun 5 minuutin rajan puhuen 7 minuuttia nuijan koputuksista huolimatta. Maurilla on aina paljon sanottavaa! Puheenvuoronsa käytti myös eduskunnan avuliaimmaksi nimetty Ritva Kike Elomaa.

Markus Mustajärvellä muuten taisi olla pätevä syy, jos hän oli niin kuin mekin varapuhemies Pekka Ravin kanssa täysistunnon alkupuolella Venäjän kansallispäivän vastaanotolla Tehtaankadun suurlähetystössä Venäjän Federaation Suurlähettiläs ja Rouva Alexander Rumyantsevien kutsumina.

Ei kommentteja: