tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ympäristösuojeluasioita

Päivän täysistunnossa käytettiin 154 puheenvuoroa, istunto kesti alusta klo 14 lähes kahdeksan tuntia, sillä sain johtaa istunnon loppuosan klo 19 lähtien klo 21.42 asti.

Esillä monia merkittäviä asioita. Lähetekeskustelusssa Teijon kansallispuistosta Salossa käytettiin 47 puheenvuoroa. Samoin ilmastolaki oli lähetekeskustelussa ja se saateltiin valiokuntakäsittelyyn 61 puheella.

Kansalaisaloite energiatodistuslain muuttamisesta puhutti 20 kertaa. Kiiteltiin aloitteen valiokuntakäsittelyä, jossa saatiin monia hyviä parannuksia ponsien muodossa nykyiseen turhan byrokraattiseen  lakiin. Hallituksen tulee mietinnön mukaisesti ryhtyä lain parantamistoimiin.

Ympäristönsuojelulaissa  oli 17 puheenvuroa ja myös muutosehdotuksia energiakäyttöön tulevien soiden osalta niin perussuomalaisten kuin keskustankin tahoilta.

Surkuhupaisaa nykymenoa nähtiin taas kerran, kun valiokunta toteaa mietinnössään ettei byrokratiaa tule lisätä maatalouden tukien toimeenpanosta annetun lain muuttamisessa, mutta kuitenkin lakiesitys pitää sisällään lisää 12 työvuotta. Ei edes hallitusohjelmaan sisältyvä vaatimus hallinnollisten kustannusten vähentämisestä toteudu, vaan tämänkin lain asiosta ne päinvastoin kasvavat. Muutenkin lakia ajetaan liian nopealla aikavälillä, sillä vielä ei ole tiedossa edes uusien neuvojien pätevyysvaatimuksia, jotta heitä ylipäänsä voitaisiin kouluttaa.

Ei kommentteja: