tiistai 22. heinäkuuta 2014

Namibiaa

Olin lähetysillassa, jossa kerrottiin kuulumisia Namibiasta. Aika ikäviä olivat tiedot maan ja kansan nykytilanteesta, kun maa on kuitenkin kristitty maa. Suomen Lähetysseuran ensimmäiset lähetit saapuivat maahan - silloisella Ambomaalle - vuonna 1870. Heidän joukossaan Martti Rautanen Ambomaan Mikael Agricolaksi mainittu, koska hän teki siellä uraauurtavaa työtä ja nimettiin jopa Helsingin Yliopistossa jumaluusopin tohtoriksi v. 1925, seuraavan vuonna hän kuoli.


Nyt lähetysillassa kerrottiin kansan siveellisestä tilasta, juopottelusta ja sukupuolikäyttäytymisestä vähemmän hyviä tietoja. Aviouskollisuutta on tietysti höllentänyt miesten joutuminen pitkiksi ajoiksi töihin Etelä-Afrikan kaivoksille. Toisaalta kyllä, kun maassa oli tapahtunut järkyttävien murhien sarja, maan presidentti julisti määrätyksi kelloajaksi yleisen rukoushetken, ja sitä noudatettiin kaikkialla.


Kerrottiin myös nuoresta Sylvia tytöstä, joka orpona on saanut todella julmaa kohtelua, hän on käynyt Suomessakin ja iloisena uutisena oli se, että nyt hän on pääsemässä  Namibiassa käyneen lappilaisen pariskunnan työllistämäksi oppisopimuskoulutuksella turistioppaaksi.

Ei kommentteja: