lauantai 19. heinäkuuta 2014

Rakeita ja rajuilmoja

RAKEET, lumi, jää, ylistäkää Luojaa suurta, väkevää. Näin tänään täällä Kankaanpäässä kello 13 alkaen, vieläkin kello 23 on rakeita pihalla. Todellinen ukkosmyrsky raivosi: perunanvarret laossa, kukat taittuneet, omenanraakaleita ja majoja putoillut, kaikki paikat täynnä puista raastettuja lehtiä, vesipurot tehneet uria tienpintoihin. Ukkonen todella jyrisi ja samassa salama leimahti eli ihan päällä oli tämä Jumalan suurten tekojen näyttämö täällä Kankaanpään keskustassa - omallakin tontillamme.


Olin juuri poistumassa muistotilaisuudesta ja suuntasin auton nokan Jämijärvelle, kun rankkasade alkoi. En siis nähnyt rakeiden tulvaa, Jämpällä oli ihan kaunis sää, jonne kyllä kanssa tuli sadetta, kun pääsimme pois kirkosta vihkimisen jälkeen, mutta kyllä onnellinen hääpari ehdittiin silti hyvin peittää puhalletuilla saippuakuplilla ja heitetyillä kankaisilla puunlehdillä.


Oli todella hienoa ja melko poikkeuksellista ainakin Jämijärven oloissa, että helsinkiläinen pari halusi tulla vihityksi juuri Jämijärven kauniissa pienessä kirkossa, kaikkien kirkkojen joukosta he valitsivat juuri Jämijärven maaseudun rauhan. Hääjuhlatkin pidettiin Jämijärvellä maaseutuympäristössä Tykköön kylätalolla. Eikä heillä ole mitään yhteyksiä eikä siteitä Jämijärvelle. Näin sitä jotkut osaavat!

Ei kommentteja: