sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kolmoisvoitto lähellä

Niin lähellä, mutta niin kaukana. Keihäsmiehemme olivat EM-kisoissa jo kolmoisvoitossa kiinni, kunnes tsekkien Vitezslav Vesely kiskaisi itsensä hopealla ja niin Suomen saaliiksi jäi kulta, pronssi ja neljäs tila, hieno saavutus sekin. Jopa ensikertalainen Lassi Etelätalo heitti 83.16 ja näytti näin valintansa epäilijöille, joista yksi oli allekirjoittanut, täytyy rehellisesti tunnustaa, että mieluummin olisin valinnut Mannion. Tero Pitkämäki sai kepin lentämään ihan mukavasti 84.40, mutta 39 senttiä erotti hopeasta eikä pronssi häntä kauheasti tyydyttänyt, kun odotukset olivat korkeammalla. Ronssi Ruuskanen oli tällä kertaa vaan ylivoimainen ja muuttuikin Kulta-Antiksi, eikä edes harmittanut että 88.01 jäin uupumaan Pielaveden ennätyksestä.


Keihästriomme kruunasivat muutenkin lähes yläkanttiin menneet kisat. Mitalitilastossakin Suomi nousi sijalle 13 ja pisteillekin pääsi lisäksi seitsemän urheilijaa. Yleisurheilumme on noususuunnassa eikä enää lepää pelkästään keihäsmiesten varassa, vaikka he nytkin olivat ylivoimaisia muihin edustajiimme verrattuina. Mutta tästä on hyvä jatkaa ja nuoria lupaavia urheilijoita on nousemassa kärjessä SE:n 400 m aidoissa juossut Oskari Mörö ja sittenkin myös nyt liian kovan etukäteispaineen alla musertunut Sandra Eriksson.


Parin viikon päästä Helsingissä pidettävästä Suomi-Ruotsi-maaottelusta tulee taas vanhan hyvän ajan mukainen finnkampen ja toivottavasti myös Olympiastadionin lehterit täyttyvät.


Lauantainahan me kaikki Helsinki City Marathonin juoksijat saimme juosta maaliin samaisella stadionilla tosin vastapäivään juoksuradalla pääsuoralle. Taisi olla meikämannella 32 kerta, muistaakseni ainakin kerran emme päässeet stadionille, voi olla joku toinenkin kerta. Kerran myös 17-vuotiaiden SM-kisoissa olen juossut stadionilla 1000 metriä ennätykseeni 2.43 vuonna 1960.
Muuten poikaurheilupäivien 1000 m parhaat olivat sitten myöhemmin nimekästä joukkoa: Heikki Kainlauri, Erkki Niemelä, Kari Peltola, Jaakko Tuominen, Paavo Hyvönen, Mikko Alaleppilampi.


Anssi Joutsenlahti Kommentointiani Feisbookissa: Aikaan3.39 (Matti Saarisen ennätys) saa juosta koko ajan ja vielä pittää vauhtiakin. Kiitos teille yli 200 tykkääjälle. Monta kertaa on tullut mieleen, että Marathonin taistelukenttä oli turhan kaukana Ateenasta, vähempikin matka piisaisi maratonjuoksussa

Ei kommentteja: