tiistai 26. elokuuta 2014

Ryhmäkokouksessa Vantaalla

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman ja kaupunginjohtaja Kari Nenonen kertoivat vakuuttavasti Vantaan kaupungin ainutlaatuisuudesta lyhimpänä tienä Euroopasta Aasiaan Helsinki-Vantaa-lentokentän kautta. Niinpä lentokentän kehitys on tärkeää kaupungille ja siellä uskotaan lujasta liikenteen kasvuun ja sitä myöten työpaikkojen lisääntymiseen, kuten nytkin viimeisen taantuman aikana Vantaan työpaikat ovat lisääntyneet kovaa vauhtia päinvastoin kuin muualla Suomessa. Kasvua lisää myös Kehäradan valmistuminen lentokentälle ja kohtuuhintaisten asuntojen saatavuus muun pääkaupunkiseudun ylikalliiden asuntojen sijaan. Myös kaikki pääradan junat pysähtyvät Tikkurilassa. Suuresta velkaantumisasteestaan huolimatta Vantaalla katsotaan siis luottavasti tulevaisuuteen.




Ryhmäkokouksemme pitopaikkana Vantaa oli siis oikea valinta. Onhan viime kuntavaaleissakin siellä saatu merkittävä voitto ja meillä on siellä 11 hengen valtuustoryhmä. Myös yleisötapahtuma Tikkuraitilla oli menestys tummista uhkaavista pilvistä ja muutamasta sadepisarasta huolimatta. Monen kansalaisen kanssa puhellessa sai todella myönteistä vastakaikua, olipa yksikin rivimies tullut kannattajaksi jo Veikko Vennamon aikana.


Oman kokouksemme antia oli eduskuntaryhmän oma keskustelu, jossa tuotiin esiin omia näkemyksiämme käydessämme kohti ensi huhtikuun eduskuntavaaleja. Myös ryhmäpuheenjohtajamme Jari Lindströmin ja puolueen puheenjohtajamme Timo Soinin puheet valottivat  ehdotuksiamme vaihtoehdoiksi hallituksen budjettiin.


Illalla pistäydyin Helsingin kaupungintalolla ulkomaanasioitamme hoitavien ministerien järjestämällä vastaanotolla suurlähettiläspäivien johdosta. Ja sen jälkeen oli hienossa merellisessä maisemassa 1800-luvun alussa valmistuneessa hirsirakennuksessa Ravintola Savussa Tervasaaressa ryhmäkokouksemme illallinen yhdessä median edustajien kanssa.

Ei kommentteja: