keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Eduskuntamietteitä

35 vuotta on siitä kun ensi kerran tulin valituksi eduskuntaan. Siitä asti eduskunnassa ovat istuneet Mauri Pekkarinen ja Ben Zyskowicz, molemmat hyviä ystäviäni. Vuodet ovat kuluneet nopeasti. Eduskunnassa olin kaksi kautta yhteensä 8 vuotta. Poissa eduskunnasta kului sitten kuusi kautta eli 24 vuotta. Vuoden 2011 vaaleissa sitten tuli uudelleen valinta 39 perussuomalaisen kansanedustajan joukkoon ja samalla myös koko nelivuotiskaudeksi toiseksi varapuhemieheksi.


Ylioppilaaksi tulosta ja teologisten opintojen aloittamisesta tänä vuonna on tasan viisikymmentä vuotta. Näin on vuosien kuluessa ehtinyt tulla monenlaisia kokemuksia ja muistoja. Eduskunnan kirjasto kerää talteen entisten kansanedustajien kokemuksia ja olen saanut olla myös tällaisen haastattelun kohteena.


Nämä Helsingin maisematkin ovat tuttuja. Tänäänkin tein lenkin eduskuntatalolta Olympiastadionin pururadan kiertäen. Huomenna eduskunnan liikuntapäivänä meillä on siellä jokasyksyinen maastojuoksukilpailu Säätkin ovat mainiot, jopa kesäisen lämpimiä yli 20 asteen ja aurinko paistaa.


Päivän istunto oli lyhyt. Illalla koko eduskunta sai nauraa jopa vedet silmissä Kyrön kirjan Mielensäpahoittajan perusteella tehdyn elokuvan esiesityksessä pääosan esittäjän Antti Litman ollessa itse paikalla tervehtimässä meitä eduskunnan väkeä. Suomalainen elokuva elää noususuhdanteessa, tämäkin elokuva on parhaillaan mukana kansainvälisillä elokuvajuhlilla.


Kokoomuksen kapinettipolitiikka on aiheuttanut paljon pahaa verta. Tänään Lasse Männistö ymmärsi vetäytyä nimityksestään Helsingin apulaiskaupunginjohtajan sijaisuuudesta, kun viran haltija Laura Räty toimii sosiaali- ja terveysministerinä. Kokoomus olisi näissä järjestelyissä menettänyt kyllä kasvojaan. Hyvä näin, että järki voitti!

Ei kommentteja: