lauantai 25. lokakuuta 2014

105-vuotiastakin tervehdittiin

Kylmässä kovassa tuulessa, ei onneksi sateessa, värjöteltiin Huittisten torilla ennen perussuomalaisten piirikokousta, kun huittislaiset tarjosivat makkaraa. Parin tunnin jälkeen päästiin Huittisten kaupungintalolle pitämään ensin piiritoimikuntaa, aterioimaan, kokoustamaan syyspiirikokous ja sitten lopuksi juomaan lähtökahvit. Senkin jälkeen vielä Simo Riuttamäen kanssa saimme käydä tervehtimässä kohta 105 (sataviisi)-vuotiasta pirteää Suomaa. Yhdessä saimme nauraa hänen jutuilleen, mutta myös hiljentyä rukoukseen.


Piirikokouksessa valittiin 1+26 jäsentä piiritoimikuntaan, mukana olivat järjestösihteeri Niilo Kärki ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja osanottajia lähes jokaisesta satakuntalaisesta kunnasta, ehkä eniten Huittisten lisäksi Porista ja seuraavaksi Kankaanpäästä. Jäsenistä suurin osa tuli valittua entisiä, muutamia muutoksia puolueosastojen edustajat tosin tekivät. Jokaisella on myös henkilökohtainen varajäsen.


Vuoden piirijärjestön puheenjohtajuutta hoitanutta Kimmo Toroskaa kiitettiin ahkerasta työpanoksesta ja Toroskan kieltäydyttyä uudeksi puheenjohtajaksi nimettiin ilman äänestystä etukäteisarvailujen mukaisesti - kuten blogissa torstaina kirjoitin - allekirjoittanut eduskunnan 2. varapuhemies, tosin vain yhdeksi vuoden ylimenokaudeksi. Sitten taas on vuoro nuoremmilla, mutta tämä tärkeä eduskuntavaalivuosi mennään nyt näillä eväillä menneitten vuosien kokemuksesta ammentaen, mutta eläen täyttä tätä päivää ajan hermolla täydellä höyryllä. Ei voi muuta kuin nöyrästi kiittää yksimielisestä valinnasta ja pyrkiä kaikin voimin osoittautumaan luottamuksen arvoiseksi.

Ei kommentteja: