keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Piirikokous tulossa

Lauantaina Huittisissa kaupungintalolla pidetään taas Satakunnan piirin Perussuomalaisten sääntömääräinen piirikokous. Piiritoimikunta valitaan taas vuodeksi ja uusien valittavien johdolla mennään sitten eduskuntavaaleihin kovilla tavoitteilla säilyttää ainakin nyt olevat kaksi kansanedustajan paikkaa siitä huolimatta että ilmeisesti Satakunnasta katoaa yksi kansanedustajan paikka. Kolmihenkinen vaalitoimikunta on jo nimetty. Samoin kahta paikkaa lukuun ottamatta muut kansanedustajaehdokaspaikat.
Huittisissa aloitetaan toritapahtumalla kello 9, säänkin on luvattu ainakin lämpenevän, kun täällä Helsingissäkin satoi aamulla lunta, joka on säilynyt pakkasen myötä iltaan asti tänään torstaina.
Pakkasjakso on taas häviämässä viikonvaihteen lämpöaallon myötä.
Esillä kokouksessa on myös piirin puheenjohtajan valinta, kun nykyinen puheenjohtaja kansanedustajaehdokkuutensa vuoksi joutunee väistymään semminkin kun hänen puolisonsa on piirisihteeri eli jonkinasteista jääviyttä siis perhepiirissä.
Muistan miten itse aikanaan 1980-vuosikymmenen alussa tulin SMP:n Satakunnan piirin puheenjohtajaksi kymmeneksi vuodeksi honkajokilaisen Reino Pakkasen oltua sitä ennen pitkään puheenjohtajana. Piirisihteerinä toimi sotiemme veteraani ja myös sotainvalidi Johannes Mölsä Punkalaitumelta. !990-luvun piirin puheenjohtajuutta hoiti Johanneksen poika Martti Mölsä, joka tänä päivänä toimii perussuomalaisena kansanedustajana. Martin jälkeen 2000-luvun alussa puheenjohtajana oli muutaman vuoden Harri Lindell, joka tätä nykyä on perussuomalaisten Helsingin kaupunginvaltuustoryhmän puheenjohtaja. Harrin jälkeen taas kymmenkunta vuotta puheenjohtajana oli viime vuoden alkuun Seppo Toriseva Raumalta.
Nytkö ympyrä sulkeutuisi, kun monelta taholta vuoden pestille on kyselty eduskunnan 2. varapuhemiestä, siis noin neljännesvuosisadan jälkeen, tosin vain välivaiheen ajaksi - onneksi.

Ei kommentteja: