maanantai 27. lokakuuta 2014

Ratiossa

Maanantaisin on Yle Satakunnassa aina kansanedustajahaastatteluja, jotka tämän syksyn on vain nauhoitettu ja ovat nähtävissä ja kuultavissa vain netissä. Päivän mittaan sitten tehdään joistain haastattelussa esiin tulleista asioista lyhyitä pätkiä uutislähetyksiin.
Tällä kertaa esiin nousi kannanottoni tulevaan hallituspohjaan ja siitäkin vain pieni osa. Kerroin parhaan hallituspohjan syntyvän kolmesta suuresta puolueesta, jolloin yksi neljästä jäisi ulkopuolelle. Kun kysyttiin perussuomalaisten kantaa, keitä nämä kolme mieluisinta olisivat, jouduin perussuomalaisten lisäksi nimeämään keskustan ja sosialidemokraatit. Silloin toimittaja tietysti kysyi syytä kokoomuksen poisjättämiseen, jolloin toin esiin puolueen esiintymisen kaikkien puolueiden yhteisesti sopiman SoTe-uudistuksen tiimoilta aivan kuin se haluaisi tyrmätä koko vaalikauden suurimman hankkeen vaatimalla enemmän tilaa yksityisille palveluille. Myöskään eivät näytä hyvältä pääministerin nimitykset nuorien ministerien valinnoissa ja samalla vanhempien ja kokeneempien jättämisessä sivuun.
Tätä näkemystäni aivan kuin vahvistamaan tuli uusi mielipidetutkimus puolueista, jonka mukaan kokoomus todetaan ylivoimaisesti ylimielisimmäksi puolueeksi. En siis ole yksin kannanottoni kanssa. Tietysti meillä perussuomalaisilla on myös kokoomukseen nähden sekin ero, että pyrimme puolustamaan pieniosaisempia, kun taas kokoomusta pidetään parempiosaisten etujen turvaajana.
Toinen uutisiin nostettu haastatteluosuus koskee parast´aikaa menossa. olevia seurakuntavaaleja, onhan koko viikko ennakkoäänestysaikaa. Toi esiin meidän kirkon virallista linjaa puolustavien ehdokkaiden tahdon puolustaa kaikkia aivan tavallisia kirkollisveronsa maksavia täysivaltaisina seurakuntalaisina ketään vähättelemättä ja syrjimättä lähimmäissuhteen kultaisen säännön ja rakkauden kaksoiskäskyn mukaisesti: Kaikki minkä tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää se heille. Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Tältä pohjalta olisi seurakuntaa rakennettava.

Ei kommentteja: