torstai 30. lokakuuta 2014

Vilskettä Kankaanpään toripäivillä

En valehtele, kun kerron 850 kahvimukillista kahvia jaetun janoisille ja 500 makkaraa jaetun nälkäisille. Makkaroiden jakaminen kesti vain 1 tunti 10 minuuttia. Kuppien määrää en itsekään uskoisi, ellen itse olisi tuonut laatikollista pahvimukeja ja laatikossa oli tuhat mukia ja vain 150 mukia jäi jäljelle. Uskottava siis on.


Yleisöä oli siis liikkeellä todella paljon, kun me kirkon virallisen linjan ehdokkaat olimme ilmoittaneet tarjoavamme kahvia ja makkaraa. Kahvia pienen purtavan kanssa sitten onneksi riitti pitempäänkin. Sääkin suosi  ulkona oloamme, ei olisi uskonut sitä lokakuun lopun ilmaksi.


Monenlaisia murheitakin kahdenkeskisessä keskustelussa tuli esiin. Esimerkiksi sotien veteraanien leskien asema ei ole kadehdittava, ei mitään ylimääristä tukea ole saatavissa. Takuueläke ei koske kaikkia eläkeläisiä, niitä, jotka joutuvat sinnittelemään pienemmällä yrittäjäeläkkeellä.


Joku pahoitteli kirkosta eroamistaan, kun nyt ei pääse äänestämään. Äänestämisintoa kyllä oli nähtävissä muutenkin. Monet olivat jo äänestäneet, kolmen eka päivän aikana Kankaanpäässäkin on käyttänyt äänioikeuttaan jo yli 700 henkeä koti- ja laitosäänestykset lisäksi.


Edelleen muuten on seurakuntavaaleissa se epäkohta. että laitoksissakin saavat äänestää vain ne, jotka ovat etukäteen ilmoittaneet, muissa vaaleissa laitosäänestyksen saa tehdä kuka tahansa laitoksen asukas. Tosin olen ymmärtänyt niin, että laitosten henkilökunta pyrkii etukäteen kartoittamaan äänestyshalukkaat ja ilmoittaa heidät vaalilautakunnalle. Tämä rajoittava epäkohta pitäisi korjata!

Ei kommentteja: