lauantai 15. marraskuuta 2014

Varjobudjetit

Tänään televisioidussa täysistunnossa käsiteltiin opposition tekemiä varjobudjetteja viisi tuntia 44 minuttia, televisiolähetys tosin oli vain ensimmäisen kahden tunnin ajan. Puhemies Heinäluoma johti puhetta kolme tuntia alusta ja minä lopun varttia vaille kolme tuntia. Keskustelu ei tahtonut loppua lainkaan, jouduin käyttämään lopulta vähän puhemiehen oikeuttakin keskustelun lopettamiseksi, kun pari kolme viimeistä puhujaa nokittelivat toinen toistaan ja se olisi voinut jatkua loputtomiin.


Tällä kerralla molemmat suuret oppositiopuolueet perussuomalaiset 39 ja keskusta 40 hallitsivat puhujatilastoa, kokoomuskin pääsi 27 puheenvuoroon, demarit 23, vasemmistoliitto 13, vihreät ja kd 5, yhteen ylsivät loput eli rkp, vasenryhmä ja vaihtoehto11. Kaiken kaikkiaan saatiin 158 merkintää, joista alun debatissa jo 127.


Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa on kuusi pääkohtaa. I Työllisyys ja yrittäjyyspaketti, II Veropaketti - verotus oikeudenmukaisemmaksi ja kannustavammaksi, III Turvallisuus ja hyvinvointipaketti, IV Energiapaketti - energiapolitiikkaan täyskäännös, V Investoimalla Suomi nousuun ja VI säästöpaketti. Jopa valtiovarainministeri Antti Rinne kehui PS:n budjettiehdotuksesta nähdyn eniten vaivaa. Ehdotuksemme oli myös muita huomattavasti laajempi käsittäen tasan 30 sivua. Tästä on hyvä lähteä.Ei kommentteja: