perjantai 30. tammikuuta 2015

19 alkuperäisestä vain 4 alkuperäisissä tehtävissään

Hallituksen ministereistä poistuu jo 11. rivistä. Onko tämä mistään kotoisin vai mistä kotoisin. Uusimpana poislähtönä on tänään kuultu elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren olevan siirtymässä Euroopan investointipankin johtotehtäviin.
Vain ministerit Tuomioja, Räsänen, Henriksson ja Lauri Ihalainen ovat ministereistä alkupeärisissä tehtävissä, Paula Risikko ja Krista Kiuru ovat vaihtaneet ministerin pestiään ja pääministeriksi siirtynyt Alexander Stubb tuli Eurooppa- ja ulkoministerin paikalta. Ei ihme, ettei hallituksen arvosanat kansan silmissä ole kaksiset.


No, seuraavana päivänä ilmenikin, ettei Jan Vapaavuori lähdekään heti pankkimieheksi, vaan on hallituskauden loppuun ministerinä. Joka tapauksessa reilusti yli puolet eli kymmenen on ministereistä vaihtunut ja on sekin aika paljon. Ja Vapaavuori joka tapauksessa on poistumassa uuteen kansainväliseen pankkitehtävään, jossa aikanaan toimi myös nykyinen Tasavallan Presidentti.


Sain muuten vaihtaa tänään pari sanaa edelliset Presidentin kanssa. Hän lähtee heti huomenissa kolmeksi kuukaudeksi Harvardin yliopistoon opettamaan kansainvälistä politiikkaa. Näin vaan suomalaisilla on kysyntää ulkomailla!.

Ei kommentteja: