maanantai 23. helmikuuta 2015

VIimeinen Yle Satakunnan haastattelu

Porin yleisradiossa maakuntaparlamentissa olin yksin, kun toinen kansanedustaja oli sairastunut. Parlamentti olikin viimeinen ennen vaaleja eli alkaa vaalitauko. Vaalien jälkeen onkin sitten uudet edustajat remmissä. Itselleni jää taakse 12 vuoden parlamentaarikon ura ja kiitollinen mieli kaikille lukumääräisesti kymmeniin tuhansiin nouseville äänestäjilleni monissa eri vaaleissa, parhaipana kannatuksena oli vuoden 1983 vaalien yli 16.000 ääntä.


.
Video: Toimittaja Jari Pelkonen ja kansanedustaja Anssi Joutsenlahti.
Video

Yle Satakunnan Nettistudion vieraana on eduskunnan varapuhemies Anssi Joutsenlahti (ps.). Häntä haastattelee Jari Pelkonen.
Sote-uudistuksella on  enää kolme viikkoa aikaa edetä tämän eduskunnan aikana. Lakiesitys yritetään nyt muuttaa niin, että se täyttäisi perustuslain vaatimukset
Eduskunnan varapuhemies Anssi Joutsenlahti ei halua luovuttaa, vaikka aika käykin vähiin.
– Koskaan ei saa heittää kirvestä kaivoon. Aikaa on vain kolme viikkoa. Toivottavasti löydetään ratkaisuja, että päästäisiin edes jonkilaiseen ratkaisuun tällä hallituskaudella. Sitä voitaisiin sitten kehittää seuraavan hallituksen aikana
Yhtenä vaihtoehtona on väläytetty maakunnallista mallia, missä palvelut järjestäisi verotusoikeutta käyttävä itsehallinnollinen alue. Joutsenlahden mielestä aika ei tällaisen mallin rakentamiseen riitä.
– Parasta olisi, jos jatkettaisiin nykyisten sairaanhoitopiirien kaltaisesti. Näin voitaisiin saada aikana joku ratkaisu, sillä kaikkein huonoin tilanne olisi se, ettei saada aikaan mitään, Joutsenlahti sanoo.


Ei kommentteja: