maanantai 30. maaliskuuta 2015

PUSU SATAVIISIVUOTIAALTA



Mieltä ylentäviä ja lämmittäviä tilaisuuksia on ollut oikein peräkkäisinä päivinä Eilen illalla Keski-Porin kirkossa valtakunnallisen herännäiskuoron konsertti. Tänään Suoma Toikan 105-vuotissyntymäpäivä Huittisissa.
Koko rukoushuoneen salin täyteinen vierasjoukko olimme kaikki ensi kertaa 105-vuotissynttäreillä. Aika harvinaista herkkua siis. Semminkin kun päivänsankari on täysin hyvillä niin kuulo- kuin näköaistillakin varustettu ja ennen kaikkea terävä äly leikkaa paremmin kuin monella meistä nuoremmista. Ja huumorinkukka on aina Suoman tunnusmerkki. Niinpä hän sanoikin olevansa radikaali vastatessaan kysymykseen ikänsä salaisuudesta.
Kun myös sain pitää onnittelupuheen sain puheen päätyttyä sankarilta suukon poskelleni, ensi kertaa todella näin vanhalta. PerusSimo eli Simo Riuttamäki on Suoman lähin huolehtija ja on hankkinut hänelle omaan kotiin avustajat koko vuorokauden ajaksi. Terveyskeskuksessakin Suoma on monia viikkoja, aina välissä sitten viikon omakotitalossa Loimijoen rannalla.
Kirkkoherra Rauno Herranen piti alkupuheenvuoron, Huittisten kylämiehet lauloivat montakin laulua, kaikkien meidän sydämiimme meni Yksi ruusu on kasvanut laaksossa ja lauluna aikana laulumiehet jopa ojensivat Suomalle ruusun, joita Suoma saikin kaiken kaikkiaan ison joukon vieraiden tuomina.
Kun toin eduskunnan puhemiehistön kunnioittavan tervehdyksen koko itsenäisyytemme ajan ja vähän suuriruhtinaskuntana oloakin nähneelle juhlasankarille, hän sanoi, että teidän täytyy lyödä nyrkkiä pöytään. Kun vastasin, ettemme lyö nyrkkiä vaan nuijaa pöytään, hän sanoi, että täytyy lyödä lujempaa.
Iloinen, mutta samalla kiitollinen ja myös harras tunnelma oli koko juhlan ajan ja kaikki toivomme Suomalle lisää elinpäiviä ja Taivaallisen Isän hyvää huolenpitoa etiäkkin päin!

Ei kommentteja: