perjantai 17. huhtikuuta 2015

Olenko sen arvoinen

Aikas kuvakavalkaadi  on Iltalehden ottama  230 kuvan kuvasarja, ja aikasmoinen oli presidentin tunnustuskin. Ei voisi yksi vaihe elämässä upeammin päättyä. Siitä ei voi muuta olla kuin syvästi kiitollinen.

Mielessä soi valtiopäivien päätösjumalanpalveluksen koko kiitossävyinen palvelus piispa Seppo Häkkisen rauhansanomaa julistanutta saarnaa myöten ja ennen kaikkea päätösmusiikkina kuultu Akateemisen laulun virittämä Georg Friedrich Händelin sydämiä värisyttävä Halleluja-laulu Messias-oratoriosta.

Voiko kauniinpaa ja ihanampaa olla kuin myös koko eduskuntakauden päätöstilaisuus oli Finlandia-talossa. Virsi 342 kuvaa hyvin tuntojani: Niin ihanaa on ylistää sinua Jumalamme, ja hyvyyttäsi, voimaasi nyt kiittää laulullamme. Kuljithan aina kanssamme, veit taisteluissa voitolle ja olit auttajamme.

Myös nyt vaalikentillä kiertäessäämme monet ovat tuoneet tunnustuksen sanansa ja sanoneet kiitollisuudella huomioineensa saamani Presidentin lausuman huomionosoituksen. Yksikin kertoi liikuttuneensa kyyneliin asti. Niinhän taisin tehdä itsekin.

Mieleen tulevat sadanpäämiehen sanat Jeesukselle: Herra, en ole sen arvoinen ja jatkan tähän huomionosoitukseen, mutta otan se nöyränä vastaan ja näin suuren kiitollisuuden vallassa saan lopettaa kansanedustajan kauteni suuria näköaloja avanneelta varapuhemiehen paikalta kiittäen myös lähimpiä työtovereitani niin puhemies Eero Heinäluomaa kuin 1. varapuhemies Pekka Ravia. Ja myös koko palvelualtista keskuskanslian virkakuntaa pääsihteeri Seppo Tiitisen johdolla.

Ei kommentteja: