perjantai 24. huhtikuuta 2015

Vaalien kiitoskahvitus

Toripäiväkahvit vaalien kiitoskahvituksena keräsi taas väkeä mukavasti ja tunnelma oli hienon vaalivoiton tiimoilta hyvä, vaikka jossittelun varaa jäikin.

Olimmehan Satakunnan suurin puolue, kannatus 25 % ja ääniä 30 180, kun seuraavana demarit saivat 26 963. Keskustalla 25 084, kokoomuksella 17 911 ja vasemmistoliitolla 11 645. Kaiken kaikkiaan vaalitulos meidän kannalta oli loistava. Olihan toiseksi tullut perussuomalaisten piiri KaakkoisSuomi 21% ja muut alle kahdenkymmenen prosentin.

Nyt päättyneessä eduskunnassa Satakunnasta oli vielä 9 kansanedustajaa. Nyt uudessa on vain kahdeksan. Jos olisi vieläkin 9, olisi perussuomalaisilla kolmantena edustajana Laura Huhtasaaren ja Ari Jalosen lisäksi myös Kankaanpään Jari Koskela. Mutta jossittelu on vain jossittelua. Myöskin jos Perussuomalaiset olisivat saneet suurimpana puolueena lisää ääniä ja vastaavasti vasemmistoliitto vähemmän, olisi myös kahdeksas paikka tuullut perussuomalasille kolmantena paikkana. Siis tämäkin JOS.

Uuden Suomen toimittaja haastatteli ja juttu lehdessä oli toimittajan omien näkemysten mukainen, kun hän nimenomaan painotti Pirkko Ruohonen-Lernerin sopivuutta puhemiehen paikalle, minä ehdotin pitkäaikaisen kansanedustaja-ministeri Toimi Kankaanniemen sopivuutta vastaavalle paikalle ja Pirkkoa ehdotin mieluummin ministeriksi, jos hän ei halua lähteä mepiksi Sampo Terhon tilalle. Muita ministerikandidaatteja mielestäni ovat tietysti Timo Soinin ja Jussi Niinistön lisäksi puolueen varapuheenjohtajat Hanna Mäntylä ja Juho Eerola. Eduskuntaryhmähän nämä sitten päättää niin kuin myös hallitukseen menemisen yhdessä puoluehallituksen kanssa.

Ei kommentteja: