keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

YLE:n gallup

Vale, emävale, tilasto. Näin se menee. Entä gallup. Tänään tuli ensimmäinen mielipidemittaus vaalien jälkeen. YLE:n mukaan keskusta saa 23,1%, toisena perussuomalaiset 17,5%, sitten kokoomus 16,7% ja demarit 15% tasan. Vihreillä 10,5%, vasemmistoliitolla 7,5%, rkp 4,55 ja kd 3,1%. Kantansa ilmoitti yli 70%, jossa yli kymmenen prosentin nousu ennen vaalien kantansa sanoneista.

Vaaleista keskusta noussut 2%, samoin vihreät, kokoomus ja demarit laskeneet 1,5%. Perussuomalaiset lähes paikallaan, samoin pienemmät puolueet.

Eduskunnassa näytetään käyvän kovaa kiistaa hallitusohjelmasta ja puheenvuoroista. Tänäänkin katselin istuntoa jonkin aikaa, aika kauan puhemiehet antoivat debatoida, vaikka puhujalista oli pitkä ja debatoijat siirrättävät etukäteen puheenvuoronsa pyytäneiden puheita myöhäisemmäksi.

Oppositio arvosteli puhemiestä, kun tämä lopetti 1,5 tunnin debatin heidän mielestään kesken. Mutta näyttää siltä, että oppositio voi debatoida loputtomiin ellei sitä jossain vaiheessa lopeteta ja päästetä niitäkin puhumaan, joilla on etukäteen pyydetty puheenvuoro odottamassa. Ja sikseensä, alkudebattihan hallitusohjelmasta oli jo eilen televisioidussa 3 tunnin osuudessa.

Ei kommentteja: