tiistai 25. elokuuta 2015

Joko asiat etenevät

Helsingin reissu taas takanapäin. Tänään käytiin uuden sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän puheilla samassa asiassa, johon jo ministeri Paula Risikko laittoi vauhtia. Mutta valitettavasti ministerit vaihtuvat virkamiehet pysyvät ja voi vain arvata kumpi
taho asioiden valmistelussa lopulta vie voiton.

Toivotaan Hannan tarttuvan nyt tähän koko sairaalalaitoksemme toimintaan tuovaan säästömahdollisuuteen, kun happigeneraattoreilla tuotettu happi saataisiin myös Suomessa Fimean sitkeästä vastustuksesta huolimatta toimintaan kalliiden kaasupullojen hapen tilalle, niin kuin jo on monissa EU-maissa. Hallitusohjelmassakin nimenomaan vaaditaan, ettei Suomessa saa esittää omia lisävaatimuksia tiukennuksia EU-säädösten lisäksi.

Myös kriisiajan sairaalahapen saamiseksi on esitetty jo monen vuoden ajan, että olisi oltava voimassa juuri tämä happigeneraattoreilla tuotettava hapensaantimahdollisuus.
Kankaanpääläinen Lasegas on tällä alalla uranuurtaja Suomessa ja esim. Kankaanpään terveyskeskuksessa generaattorilaitteet ovat olleet valmiina jo 1,5 vuotta ja kaikki sertifikaatiot on selvitetty, muta käyttölupa vain kiikastaa.

Kirjoitin taas Helsingin reissu, sillä edellinen oli lauantaina Suomenlinnaan todella ruuhkaisena hienona kesäpäivänä, jolloin lautta oli tungokseen asti täynnä turisteja koko päivän, mutta kyllähän aina mukaan mahtuu, kun yrittää.

Ei kommentteja: