maanantai 17. elokuuta 2015

Kanssaeläjiä on riittänyt

Tattista paljo vaan, 706 tykkäystä ja 94 kommenttia on tullut kolmeen meikäläisen kahdeksattakymmenettä (mikä mahtava luku -ainaskin oli entisaikaa) käyvän 35. Helsingin maratonjuoksuni tiimoilta. Mahtavaa vielä tässä iässä päästä maratonin päästä päähän, vaikka harjoittelu on ollut riittämätöntä.

Maratonin järjestäjät kyselivät mielipiteitä ja tietoja osanottajista, mm. kahden viimeisen kuukauden harjoituskilometrien määrää. Laskin 290 km, 29 kertaa, joista vain viisi oli nipin napin yli 10 km, pisinkin lenkki 14 km. Kantapääkivut asettavat rajoitusta, mutta Vesa Korpimäen neuvomat venytykset voivat vaivaa parantaa ja ovat jo auttaneetkin, kun vaan tulisi tehtyä riittävästi.

Ei siis ikävuodet sinällään kaikkea taantumista aiheuta, kunhan saisi pysyä terveenä ja paikat ehjinä!

Tänään muuten tehtiin melkomoinen homma, kun hajoitettiin ilmeisesti ikuiseksi tarkoitettu tiilimuurausseinä puusuojasta öljysäiliön pituudelta, joka poistetaan, kunhan saadaan kaukolämpö pelaamaan. Ei olisi tainnut seinän purusta tulla mitään ilman entisen painijan Timo Lautaojan edelleen vahvaa lihaksistoa: kiila rappauksen kohdalle ja lujia lekalyöntejä, niin tiili kerrallaan irtosi, joskus ehjempänä, usein monessa osassa.

Ei kommentteja: