sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Piirikokouspuhe

Hyvin yksimielisen PS:n Satakunnan piirin syyskokouksen avauspuheenvuoroni:

Hyvät puolueveljet ja sisaret

Maamme tilanne on heikompi kuin koskaan sotien jälkeen. Siksi ei ole herkkua olla hallituspuolueena. Tiedämme sen kaikki ja tiesimme sen jo ennen vaaleja ja hallitusta muodostettaessa. Kuitenkin vastuullisena puolueena meidän oli mentävä hallitukseen, ja tiedämme myös kaikki, että vain hallituksesta käsin voimme vaikutta, ei oppositiosta, jossa vaan voi pitää suurta ääntä ilman tuloksia. Siksi olemme hallituksessa. Ja olemme vasta alkutaipaleella, kolme ja puoli vuotta on jäljellä ja siihen mennessä on käännettävä taloutemme alamäki ja velkaantuminen kestävälle pohjalle ja suomalaisen sananlaskun mukaisesti lopussa kiitos seisoo. Ei hallituspolitiikka ole mitään pikajuoksua vaan paremminkin kestävyyslaji, minullekin tuttua maratonia. Maratoninkin maalissa monen tuskan jälkeen tuntee jotakin saavuttaneensa, niin uskon: myös hallitustaipaleemme lopussa Suomemme asema on vakaampi kuin nyt.

Onhan meillä neljä kovan luokan ministeriä hoitamassa omia pestejään.

Perjantaisessa Suomen Kuvalehdessä ministeri Niinistön haastattelussa Jussi itse pääsee kehumaan: Hallituksen "Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa yhteistyö presidentin kanssa on ollut saumatonta. Ei se mikään yllätys ole." Tilanne on siis erinomainen. Näin varsikin viime hallituksen jälkeen, jossa jo näiden alojen kahden ministerin Carl Haglundin ja Erkki Tuomiojan kesken oli erimielisyyksiä. Nyt molemmat hallinnonalat ovat Jussi Niinistön ja Timo Soinin varmoissa käsissä ja varmasti myös presidentin toivomuksesta. Sanoipa Jussi juuri puoluehallituksen kokouksessa, että aiemmin puolustusministerin pesti oli tavallaan jakojäännös viimeiseksi ja pienpuolueelle, mutta ei ole enää, niin merkittäväksi uudessa maailmanpoliittisessa tilanteessa puolustushallinto on noussut.

 Ministeri Niinistön haastattelussa Jussi itse pääsee kehumaan: Hallituksen "Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa yhteistyö presidentin kanssa on ollut saumatonta. Ei se mikään yllätys ole." Tilanne on siis erinomainen. Näin varsikin viime hallituksen jälkeen, jossa jo näiden alojen kahden ministerin Carl Haglundin ja Erkki Tuomiojan kesken oli erimielisyyksiä. Nyt molemmat hallinnonalat ovat Jussi Niinistön ja Timo Soinin varmoissa käsissä ja varmasti myös presidentin toivomuksesta. Sanoipa Jussi juuri puoluehallituksen kokouksessa, että aiemmin puolustusministerin pesti oli tavallaan jakojäännös viimeiseksi ja pienpuolueelle, mutta ei ole enää, niin merkittäväksi uudessa maailmanpoliittisessa tilanteessa puolustushallinto on noussut.

Lisäksi työvoima- ja oikeusministeri Jari Lindström ja sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä ovat myös paljon haltijoina. Esim. Hannan on sote-uudistuksessa  huolehdittava, että uusia sote-alueita tulee vähintään kaksitoista, jolloin Satakunta saa omansa, vähemmällä alueiden lukumäärällä joudumme yhdistymään johonkin toiseen alueeseen. Samoin vakuutusoikeuslääkäreiden mafia on purettava työkyvyttömyyseläkehakemusten torperoijina Ja Jari on huolehdittava, ettei harmaan talouden anneta kukoistaa, vaan vuoden vapautusta rangaistusseuraamuksista ei tule hyväksyä eikä liioin suunniteltua hallintorekisterilakia. Maahanmuuttokriittisyyttämme unohtamatta!  Näin vain pari kärkihankettamme mainiten.

Ei kommentteja: