maanantai 12. lokakuuta 2015

Kovan koulun Teuvo

Kaksin aina kaunihimpi. Niin MTV3 uutisissakin, kun veljekset niin kuin ilvekset Teuvoja Toimi hymyilivät komeine partoineen oman maakuntansa Äänekosken biotuotetehtaan peruskiven muuraustilaisuudessa. Molemmista velikullista voisi sanoa, että vaikeuksien kautta voittoon ja näin Teuvo Hakkarainen kuin Toimi Kankaanniemikin ovat kova parivaljakko Keski-Suomen perussuomalaisina kansaedustajina.

Olen viimeksi lueskellut Teuvon äidistä koivuneuvos Hilja-Kyllikki Hakkaraisesta kirjoitettua elämäkertaa sahayrittäjänä Jumalaan luottaen. Tiina Ullven-Putkonen kertoo elämäntarinan ja koko Hakkaraisten perheen elämänvaiheet pienistä lähtökohdista peräksiantamattoman yrittämisen kautta arvostetuksi ja menestyväksi ulkomaan vientiä harjoittavaksi sahayritykseksi pienellä syrjäisellä Viitasaaren kylällä Permosissa. Nyt on liikeyrityksen taipaleella täyttynyt jo puolivuosisataa.

Kaikki kolme Hilja-Kyllikin ja Maunon poikaa ovat koko ikänsä olleet kiinteästi mukana sahan pyörittämisessä. Teuvo on erikoistunut paksujen tyvien sahaamiseen ja sitä varten hänelle on rakennettu oma tyvilinja. Teuvo on toiminut kehitysaputehtävissä Hondurasissa ja Nicaraguassa sahojen alkuunpanijana.

Täytyisi kerran käydä katsomassa Haka-Wood Oy:n laitoksia oikein paikanpäällä!

Ei kommentteja: