sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Venesjärvellä koulujuhlaa

Venesjärven koulurakennuksen 60-vuotisjuhlista muodostui tämän jo 1800-luvun lopulla perustetun kansakoulun todella koko kyläkuntaa yhdistäväksi vaikuttavaksi juhlaksi. Ohjelmassa oli runsaasti koululaisten esityksiä ja eduskunnan tervehdyksen toi sivistysvaliokunnan jäsen Laura Huhtasaari. Niin kylätoimikunnan edustajat kuin koulun opettajatkin olivat nähneet suuren vaivan juhlan ohjelmaa valmistellessaan. Kiitos heille minä onnistuneimmasta juhlasta.

Ei ihme, että Venesjärven koulu voi hyvin, sillä kylällä on runsaasti mitä erilaisempaa toimintaa ja koulu on kylän sydämenä yhteisenä kokoontumispaikkana. Ja onhan aikojen saatossa kylään keskittynyt peräti kuuden koulun oppilaat, sillä viisi ympäristön koulua on jouduttu lopettamaan, viimeksi Hapua, sitä ennen Veneskoski ja jo aiemmin Leppäruhka, Luomajärvi ja Petkele. Kaikissa oli omat vartavasten rakennetut koulurakennukset.

Muistan kaikki koulut hyvin, sillä joka syksy ennen koulujen alkamista toimitimme Santaharjun Matin pienkuorma-autollakirjat ja muut  koulutarvikkeet, jotka kirjakauppamme oli saanut hankkia. Kaikki koulut kävivät näin tutuiksi. Niitä olikin runsaasti, nythän kyläkouluja on enää viisi eli vähemmän kuin yksin Venesjärven suunnalla aikaisemmin. Näin maailma muuttuu!

Ei kommentteja: