maanantai 16. marraskuuta 2015

Budjettia, budjettia...

Tänään koko päivä ja samoin huomenna kaupungintalolla kaupunginhallituksessa. Käydään läpi ensi vuoden talousarvio, joka saadaan tasapainoon. Niin tälle vuodelle kuin ensi vuodellekin jää puolen miljoonan ylijäämä, ensi vuosi menee kylläkin plus-miinus nollille.
 Onneksi korkotaso on ollut ennätysalhainen viimeisten vuosien ajan, kuinka kauan vaan tämä jatkunee, loppua ei kyllä alhaisille koroille ole näköpiirissäkään.


Investointeja siis on ihan riittämiin ja niitä katetaan kasvavalla velkamäärällä. Siksi valmistelussa sanotaan lainamäärän kasvavan lähes viidellä miljoonalla ja budjettikäsittelyssä on tulossa vielä pari lisäinvestointia, esimerkiksi halutaan yleisurheilukenttäkin saada korjatuksi samalla kuin pesäpallokenttäkin.

Illlalla oli vielä valtuustokin. Ekokemi Oy:n edustajat kertoivat vuoden alusta alkavasta yhteistyöstä, josta alkaen Ekokemi huolehtii kaikista jätteistä. Se onkin jo paljon muutakin kuin aloittaessaan vain vaarallisten jätteiden hävittäjänä. Kaikille kiinteistöille tulleesta 30 euron ekomaksustakin riitti puhetta. Se on tullut monelle ja melkein kaikillekin yllätyksenä, mutta on aivan perusteltu ja pakollinen maksu, jolla hoidetaan jätteiden keräilypisteitä.

Ei kommentteja: